Naštěstí máme Pavla. Maslák v euforii dotáhl štafetu k bronzu

Sprinter Pavel Maslák dotáhl skvělým závěrem českou štafetu na 4x400 metrů k evropské medaili. Zakončil tak výjimečný šampionát v Bělehradě, kde Češi získali 7 medailí a vyrovnali 17 let starý rekord.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák dobíhá do cíle

Pavel Maslák dobíhá do cíle | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Skvělá atmosféra nakonec předčila organizační rozpaky, během kterých nabíral časový program více než půlhodinový skluz, a i s problematickým rozcvičením před závodem přidal Pavel Maslák svou druhou medaili z Bělehradu. Pomohl mu i sobotní třetí halový titul z mistrovství Evropy na trati 400 metrů.

„Když jsem vyhrál finále, přišla úleva, že jsem to dokázal a je to za mnou. Další den už byl víc v euforii a na klid,“ vysvětloval po doběhu štafety na 4x400 metrů Pavel Maslák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Štafetu přebíral jako pátý, vybojoval bronz. Pavel Maslák byl největší hvězdou české výpravy na atletickém HME

Mazácký klid předvedl i v posledním úseku štafety, když nejdřív v prvním kole ztrátu na soupeře o bronz stáhl a ve druhém šel suverénně před ně. A přestože vypadala jeho pozice zprvu beznadějně, celou dobu si na medaili věřil.

„Už jsem věděl, že začínají ‚kapat‘ a já mám docela dost sil. 150 metrů jsem začal stupňovat tempo a předbíhat je,“ usmíval se Pavel Maslák.

„Možná, kdyby to mělo 450 metrů, tak bychom byli i druzí. Ale to těžko říct,“ zamyslel se trojnásobný halový mistr Evropy.
Jeho obrovský význam v týmu ocenil i Jan Tesař, který běžel druhý úsek štafety a nabral ztrátu. „Asi se mi to úplně nepovedlo, nechal jsem se trošku zablokovat. Naštěstí máme Pavla, ten to zvládl.“

„Věděl jsem, že tam je, tak jsem jen čekal, co z toho bude,“ doplnil ve stejném duchu Jan Kubista, který předával Pavlu Maslákovi kolík na pátém místě.

Štafeta tak završila skvělé tři dny, během kterých čeští atleti vyrovnali svou historicky nejlepší bilanci, sedm medailí z šampionátu v belgickém Gentu v roce 2000.

Štafeta ve složení Patrik Šorm, Jan Tesař, Jan Kubista a Pavel Maslák obhájila na HME v Bělehradu bronzovou medaili v běhu na 4x400 metrů..jpg | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme