Neslyší na jedno ucho a problémy se můžou zhoršit. Z Ria chce ale atlet Rutherford medaili

Britský atlet Greg Rutherford chce na olympijských hrách v Riu bojovat o obhajobu zlaté medaile v dálkařském sektoru, přestože mu hrozí velká zdravotní komplikace. Nejde o žádnou tropickou nemoc, kterých se bojí především tenisti a golfisti, ale o ztrátu sluchu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Britský atlet Greg Rutherford

Britský atlet Greg Rutherford | Zdroj: Reuters

Současná hvězda britské atletiky si neobvyklý problém způsobila v červnu na mítinku Diamantové ligy v Birminghamu. I když se Rutherford necítil před závodem dobře, nechtěl zklamat domácí fanoušky a odstoupit ze soutěže.

Přehrát

00:00 / 00:00

Greg Rutherford má zdravotní problémy, ale do Ria poletí

„Ztratil jsem část sluchu, což je opravdu nočí můra a je to hodně frustrující. Když je v místnosti ticho, pořád slyším hlasitý zvuk. Takže se mi těžko usíná. Ale věřím, že mi doktoři pomůžou a v Riu mi to problém dělat nebude,“ doufá Rutherford.

Lékařská diagnóza zní - kochleární hydrops. Rutherford popisuje s nadhledem, že prostě místo stereo teď slyší mono. Důvodem problému jsou prý opakované tvrdé dopady do dálkařského doskočiště. A pokud Brit bude dál trénovat a závodit, už nikdy nemusí slyšet na levé ucho.

V mimoolympijské sezoně by prý lékaře poslechl, ale letos se olympijského snu vzdát nechce a v přípravě na hry v Riu dokonce vyhrál evropský šampionát v Amsterdamu.

Pojede i přes zákaz

„Bylo to fantastické, je to pro mě čest, protože tenhle stadion je pro atletiku prostě skvělý. Některé jsou totiž až příliš velké, takže se jen těžko zaplní všechna místa, ale tady to bylo ideální. Navíc je hodně důležité, aby byly ochozy plné fanoušků, kteří sportu rozumí, a pak je to ideální kombinace. A pro tyhle momenty, kdy cítíte obrovskou podporu a pak si jdete na pódium pro medaili. Prostě tenhle sport miluju,“ zářil Greg Rutherford štěstím.

Zároveň si tak dodal sebevědomí pro sportovní vrchol roku a je jasné, že touha po olympijské medaili u něj výrazně převáží nad strachem o vlastní sluch

„Na olympijských hrách musím prostě udělat přesně to samé. Navíc budu v lepší formě a pokusím se skákat ještě dál. Moc se na Hry těším,“ doplňuje jeden z největších favoritů dálkařské soutěže v Riu Brit Rutherford.

Stanislav Zbyněk, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme