O triumf na Zlaté tretře budou usilovat tři čeští oštěpaři. Patří mezi světovou elitu

Jedním z vrcholů úterního mítinku Zlatá tretra bude mužský oštěp. Už v prvních závodech sezony totiž atleti předváděli výborné výkony a mezi absolutní světovou špičku patří hned trojice Čechů. Vítězslav Veselý, Petr Frydrych i Jakub Vadlejch jsou ve startovní listině ostravského závodu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čeští oštěpaři Vítězslav Veselý a Petr Frydrych na tiskové konferenci před Zlatou tretrou

Čeští oštěpaři Vítězslav Veselý a Petr Frydrych na tiskové konferenci před Zlatou tretrou | Zdroj: ČTK

Vítězslav Veselý si netroufá říct, který z tria svěřenců Jana Železného má nejlepší formu.

„To se asi nedá. Skvělou formu má Peťa, bude na tom velmi dobře i psychicky. Podařilo se mu vyhrát i mezinárodní mítink v Pekingu,“ chválí mistr světa z roku 2013 svého kamaráda z tréninkové skupiny Petra Frydrycha.

Přehrát

00:00 / 00:00

S oštěpaři Vítězslavem Veselým a Petrem Frydrychem před startem Zlaté tretry mluvil Jakub Marek

Sedmadvacetiletý oštěpař ovládl soutěž v dějišti blížícího se srpnového světového šampionátu, ale s výkonem 83 metrů a 10 centimetrů spokojený nebyl.

„Věřil jsem, že můžu hodit podstatně dál, docela mě mrzelo, že se mi to nepovedlo. Spokojený jsem byl jen s vítězstvím,“ přiznal Frydrych, který si navíc přivezl i drobný zdravotní problém.

„Mám nejhorší mužskou nemoc – rýmičku. Sklátila mě cestou z Pekingu, v letadle byla zima. Moc jsem se s tím nepopral,“ říkal zastřeným hlasem letos zatím nejlepší český oštěpař, jenž za začátku května přehodil v Klatovech 85 a půl metru.

Běžec Holuša chce na kilometru vydržet s favoritem Kipropem až do finiše

Číst článek

Minimálně takovou hranici by rád atakoval i mistr světa Veselý, který po třetím místě z úvodního mítinku Diamantové ligy v Dauhá teprve dostává do tempa.

„Malinko mě mrzí, že Zlatá tretra je v sezoně tak brzy. Ještě si nejsem tolik jistý v kramflících, jsem zvědavý, co to se mnou udělá. Sám jsem v očekávání, nemůžu říct nic jistého,“ podotkl dvaatřicetiletý oštěpař.

Veselý věří v podporu publika

Zároveň ale věří, že mu tradičně skvělí fanoušci na zrekonstruovaném ostravském stadionu pomůžou k výbornému výkonu a nejlépe k vítězství.

„Tribuny vypadají pěkně, a když budou plné, tak to na člověka dýchne. Doufám, že nám to přinese trochu energie do házení,“ dodává Veselý před úterní soutěží oštěpařů, do které nastoupí i vedoucí muž letošních tabulek Fin Tero Pitkämäki.

Zlatá tretra začne předprogramem už dnes v kladivářském sektoru. V závodě muž i žen uvidí diváci aktuální světovou špičku.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme