Oštěpař Vadlejch vyhrál i v Curychu a ovládl prestižní Diamantovou ligu

Český oštěpař Jakub Vadlejch ovládl dnešní mítink Diamantové ligy, který se uskutečnil ve švýcarském Curychu. Svěřenec Jana Železného díky tomu nejenže navázal na své víkendové vítězství z Paříže, ale rovněž v konečném pořadí hodnocení oštěpařů předstihl dosavadního lídra Němce Thomase Röhlera. Kromě Vadlejcha se v Curychu představili i další čtyři čeští atleti. Z nich se nejvýše umístil tyčkař Jan Kudlička, jenž skončil pátý.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpař Jakub Vadlejch, stříbrný medailista z londýnského šampionátu.

Oštěpař Jakub Vadlejch, stříbrný medailista z londýnského šampionátu. | Zdroj: Reuters

Jakub Vadlejch okupoval před posledním závodem oštěpařů v rámci letošní Diamantové ligy v průběžném pořadí druhou příčku s tím, že stále mohl pomýšlet i na celkové vítězství, čímž se mohl stát v pořadí čtvrtým českým atletem, který by takový triumf oslavil.

To se mu nakonec podařilo – v dnešním klání totiž zaznamenal výkon v hodnotě 87,28 metru, který mu stačil na vítězství. O 72 centimetrů tak porazil dnes druhého Thomase Röhlera, jenž až do mítinku v Curychu vévodil průběžné tabulce.

Lepší vstup do soutěže měl přitom Röhler, který se prvním hodem ujal vedení. Ve čtvrté sérii však Vadlejch předvedl druhý nejdelší hod kariéry a zajistil si triumf v prestižní soutěži.

Ve Švýcarsku dnes házel i oštěpař Vítězslav Veselý, jenž předvedl hod dlouhý 78,59 metru, což mu stačilo na šestou příčku.

Tyčkař Jan Kudlička v Curychu zdolal laťku ve výšce 572 centimetrů a byl pátý. Sedmé místo si odváží čtvrtkař Pavel Maslák za čas 45,81 sekundy. Výškařka Michaela Hrubá překonala 186 centimetrů a skončila desátá.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme