Oštěpař Veselý dodatečně dostane bronz z Londýna, emoce mu to nevrátí

Získat medaili na olympijských hrách je pro sportovce emotivní hlavně bezprostředně po výkonu, případně při slavnostním ceremoniálu za zvuku státní hymny. Ani jedno z toho oštěpař Vítězslav Veselý před čtyřmi lety v Londýně nezažil, ale teď se dozvěděl, že do závodu v Riu nastoupí jako obhájce bronzové medaile.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Veselý se v Curychu představil naposledy před 11 dny

Vítězslav Veselý se v Curychu představil naposledy před 11 dny | Zdroj: Reuters

Dosud stříbrný Oleksandr Pjatnycja dopoval a byl dodatečně diskvalifikován. Zprávu se Vítězslav Veselý dozvěděl na pokoji v olympijské vesnici v Riu de Janeiru. Zatím jde o neoficiální zprávu, protože Český olympijský výbor ještě musí dostat vyjádření od Mezinárodní atletické federace.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vítězslav Veselý dostane olympijskou medaili po 4 letech

Mistr světa i Evropy teď bude usínat i s pocitem olympijského medailisty.

„Na jednu stranu je to dobrá zpráva, na druhou stranu je medaile o emocích. Celý sport je spojen s emocemi a tohle je škoda. Sportovec je trošku ochuzený, ale s tím se nedá nic dělat,“ přemýšlí „čerstvý“ olympijský medailista z Londýna.

Z jeho hlasu je slyšet radost, ale není taková, jako na olympijském stadionu po hodu, který mu teď zajistil třetí místo. Český oštěpař není ochuzen jen o pocity, ale také o případný zájem sponzorů a další profit, který by po Londýně v případě medaile určitě přišel.

„Člověk to musí brát tak, jak to je. V tom závodě jsem byl čtvrtý, to je celé, co k tomu můžu říct,“ zalitoval.

O dodatečném zisku bronzové medaile se dozvěděl od svého kolegy a spolubydlícího. Následovala i malá oslava.

„Kuba Vadlejch mi gratuloval k Londýnu. Já chvíli nechápal, pak jsme si dali štamrpli slivovice na dezinfekci a šli jsme spát,“ vypráví stále neoficiálně bronzový medailista z olympijských her v Londýně oštěpař Vítězslav Veselý.

Štěpán Pokorný, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme