Oštěpařka Špotáková končit nehodlá, do Tokia ji žene olympijská myšlenka

Oštěpařka Barbora Špotáková má stále velkou chuť do závodů. Pětatřicetiletá atletka už za svou kariéru vyhrála všechny velké soutěže a v srpnu přivezla z brazilského Ria už svou třetí olympijskou medaili. Po vrcholu sezony se pak množily otázky na její sportovní budoucnost a na případný konec kariéry. Světová rekordmanka se ale loučit s oštěpem nechystá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Zdroj: Reuters

„Žene mě dál asi hlavně olympijská myšlenka, která mě letos opět pohltila. Navíc se mi zadařilo, to také hraje obrovskou roli. Nemám žádná výrazná zranění a necítím se sportem ani psychicky, ani fyzicky unavená,“ povídá po konci zajímavé sezony Barbora Špotáková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Barbora Špotáková se těší na dovolenou i na následnou přípravu na další olympijské hry

V ní obnovila spolupráci s trenérem Rudolfem Černým, kterou si oba pochvalují, v březnu si při tenisu zlomila nohu - rychle se vrátila, ale v červenci zklamaně odjížděla z evropského šampionátu v Amsterdamu bez medaile. Šťastný bronz z Ria a neopakovatelná atmosféra olympijských her jí ale tolik naplnily, že možná vydrží až do příštích her za čtyři roky v Tokiu.

„Pořád si myslím, že mám tomu sportu co dát. Trénuji s mladšími a můžu jim něco předávat a zároveň trénovat sama sebe. To je pro mě teď cesta, kterou vidím jako výhled do dalších let,“ popisuje svůj režim Špotáková.

Teď chce ale po náročných měsících na chvíli na další tréninkové dávky zapomenout, odpočinout si od marketingových povinností a trávit co nejvíc času s rodinou.

„Těším se do Maďarska do lázní, kam jedeme tradičně na důchodcovskou dovolenou. Voda z lázní mi dělá dobře na pohybový aparát,“ těší se světová rekordmanka, která při myšlenkách na dovolenou nezapomíná ani na dnešní čtyřiadevadesáté narozeniny legendy českého oštěpu Dany Zátopkové.

„Nedávno jsem ji viděla. Přála bych jí, aby jí to vydrželo, protože je pro nás stále inspirací. Cítím z ní stále velkou energii,“ přeje Daně Zátopkové Barbora Špotáková, která ke svým třem olympijským medailím.

Stanislav Zbyněk, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme