Oštěpařka Špotáková prohrála na Diamantové lize v Londýně o pouhý centimetr

Oštěpařka Barbora Špotáková o jediný centimetr prohrála bitvu o vítězství na Diamantové lize v Londýně. Výkonem 65,00 metrů si světová rekordmanka vylepšila letošní maximum, ale o druhý triumf v prestižním seriálu za sebou ji připravila Madara Palameikaová z Lotyšska.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: Filip Jandourek

I tak si Špotáková upevnila vedení v průběžném pořadí. Má teď dvoubodový náskok před Palameikaovou a Jihoafričankou Sunette Viljoenovou, s kterou se dosud o první místo dělila a jež v Londýně skončila čtvrtá. Ve světových tabulkách se Špotáková posunula na osmou příčku.

Jakub Holuša obsadil sedmé místo v závodě na jednu míli. Až do cílové rovinky se držel v čelní skupině, ale ve spurtu na nejlepší nestačil a časem 3:55,66 zaostal o šest desetin sekundy za třetím místem. Zvítězil Asbel Kiprop z Keni za 3:54,87.

„Závod byl hodně zajímavý, běželo se pomalu, tím pádem bylo hodně strkanic. Snažil jsem se držet v kontaktu, ale bohužel jsem dost obíhal, což mě stálo v závěru lepší umístění," řekl Holuša serveru atletika.cz.

Pavel Maslák doběhl osmý na čtyřstovce a časem 45,78 se nepřiblížil ke svému letošnímu maximu (45,09). Zvítězil Jihoafričan Wayde van Niekerk, který se jako jediný dostal pod 45 sekund (44,63).

Tyčkař Renaud Lavillenie podruhé v sezoně překonal šestimetrovou hranici. Napoprvé přeskočil 603 a třikrát se pokoušel o 610, což by byl jeho druhý nejlepší výkon v kariéře. Jeho letošním maximem zůstalo 605 cm.

Stejně jako Špotáková skončili na druhých místech i další londýnští olympijští vítězové z roku 2012.

Bolt se vrací. Stovku zaběhl pod 10 sekund a věří si i na Gatlina

Číst článek

Keňan David Rudisha, který se pomalu vrací do formy po zdravotních problémech, prohrál ve finiši osmistovky o jedinou desetinu sekundy s jednadvacetiletým stříbrným medailistou z tehdejšího závodu Nijelem Amosem z Botswany.

A rovněž po zranění se vracející koulařka Valerie Adamsová z Nového Zélandu podlehla Američance Michelle Carterové. Nejlepší atletce světa za loňský rok se nepodařilo vrátit na vítěznou vlnu poté, co se na minulém mítinku v Paříži při comebacku po operaci loktu a ramena přetrhla její pět let trvající šňůra 56 vítězství.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme