Pavel Maslák předvedl na halovém MČR nejlepší letošní výkon na 400 metrů

V hale Otakara Jandery v pražské Stromovce vrcholí dvoudenní atletické mistrovství republiky. A všichni fanoušci atletiky si užívají vynikající výsledky českých reprezentantů, kteří se za dva týdny představí na HME v Praze.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák se výkonem 45,27 sekundy posunul do čela letošních světových tabulek

Pavel Maslák se výkonem 45,27 sekundy posunul do čela letošních světových tabulek | Zdroj: ČTK

Velké výkony se čekaly od sprinterů a čtyřstovce, ale to co předvedli, předpovídal málokdo. Pavel Maslák se výkonem 45,27 sekundy posunul do čela letošních světových tabulek. A jen o 3 setiny zaostal za svým českým rekordem.

Skvěle ale běželi i jeho soupeři. Jan Tesař se časem 46,21 posunul na druhé místo evropských tabulek. A i Šorm s Němečkem na dalších místech běželi hluboko pod 47 sekund.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na halovém mistrovství České republiky předvedl Pavel Maslák nejlepší letošní výkon v běhu na 400 metrů

Pavel Maslák tak věří, že bude česká štafeta útočit za dva týdny na evropském šampionátu v O2 aréně na medaili.

„Myslím si, že určitě na medaili zaútočit můžeme. Bude záležet jakou dostaneme dráhu, ale mohlo by to zacinkat.“

Na ženské čtvrtce se dařilo Zuzaně Hejnové. Časem 52,76 sekundy si vylepšila letošní maximum téměř o sekundu a i ona je se stoupající formou před vrcholem sezony spokojená.

K vidění byl i vyrovnaný souboj koulařů se skvělými výkony. Republikový titul vybojoval Jan Marcell, který se výkonem 20,71 metru posunul na čtvrté místo aktuálních evropských tabulek.

V těsném souboji skončil druhý o pouhých 5 centimetrů Tomáš Staněk a i třetí Ladislav Prášil předvedl velmi dobrých 20,51 metru. A podle Jana Marcela může za tak vysokou úroveň soutěže silná konkurence.

„Těší mě každé vítězství, ať už je to extraligový závod nebo mítink, kde jsme všichni tři, protože výkonnost je úplně někde jinde, než byla. V roce 2012 jsem bral titul za 19,30 metru a dnes by takový výkon stačil tak na 4. místo. Konkurence se hodně zvedla.“

To je vidět i při aktuálním pohledu na evropské tabulky, ve kterých se trio českých koulařů vejde do elitní sedmičky.

Vojtěch Bureš, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme