Špotáková vyhrála závod Diamantové ligy

Oštěpařka Barbora Špotáková triumfovala v závodě Diamantové ligy v Římě. Hodem 68 metrů a 66 centimetrů neměla konkurentku. Překážkářka Zuzana Hejnová na stejném mítinku posedmé zlepšila český rekord na 400 metrů. Ve druhé dráze zaběhla čas 54,13 setin sekundy a skončila čtvrtá.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: Sport Online

Poprvé překonala Hejnová české maximum před necelými čtyřmi lety, kdy v Praze dosáhla na hranici 55,83 setin sekundy a překonala Alenu Rücklovou. Během následných čtyř let zlepšovala rekord o setiny sekundy. V Římě startovala teprve podruhé v této sezoně a české maximum posunula o 77 setin sekundy.

,, Už loni jsem měla na to běžet kolem 54,50, letos se to dalo čekat, příprava se zatím daří," hodnotila v rozhovoru s Radiožurnálem Hejnová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Zuzana Hejnová hodnotila v rozhovoru pro Radiožurnál český rekord

,,Druhá dráha není moc výhodná, já ji mám ale ráda, protože vidím holky před sebou. Neumím moc běžet sama na sebe, mám ráda kontaktní závody. Asi mám šikovného manažera, že mi to vyjednal," smála se.

Vítězství vybojovala Barbora Špotáková, která hodila druhý nejlepší výkon sezóny 68,66 metru. To je zároveň pátý nejdelší pokus v kariéře světové rekordmanky. Osmá skončila mezi oštěpařkami Jarmila Klimešová.

Jan Kaliba, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme