Roman Šebrle vynechá mistrovství Evropy

Desetibojař Roman Šebrle se nezúčastní evropského šampionátu v atletice, které se koná v Barceloně od 27. července do 1. srpna. Světový rekordman a olympijský vítěz z Atén je zraněný, a nebude proto žádat český svaz o divokou kartu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Šebrle na kladenském mítinku

Roman Šebrle na kladenském mítinku | Foto: desetiboj-kladno.cz

Limit pro nominaci Šebrle nesplnil, kvůli zdravotním potížím totiž nedokončil ani jeden ze svých dvou letošních závodů. Desetiboje v Götzisu a v Kladně nezvládl kvůli stehennímu svalu. Ten se mu sice podařilo vyléčit, minulý týden ho ovšem začalo trápit další svalové zranění.

Neabsolvuje tak ani víkendové mistrovství republiky. Na evropský šampionát do Barcelony sice odcestuje, ale pouze kvůli kandidatuře do komise sportovců evropské asociace EAA. Nebude tak obhajovat titul z roku 2006 z Göteborgu. A poprvé od roku 1996 bude chybět na největší atletické akci roku.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme