Rosolová skončila po srážce se soupeřkou v nemocnici, je ale v pořádku

Sprinterka Denisa Rosolová skončila po rozběhu čtyřstovky na halovém mistrovství Evropy v nemocnici. Po těžkém pádu ji museli pořadatelé odnést z dráhy na nosítkách. Vyšetření v bělehradské nemocnici vážnější zranění neodhalilo. Mluvčí Českého atletického svazu Karolína Farská uvedla, že česká reprezentantka je pouze potlučená a bolí ji hlava, hrudník a břicho.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Denise Rosolové se okamžitě začali věnovat zdravotníci

Denise Rosolové se okamžitě začali věnovat zdravotníci | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Halová mistryně Evropy z roku 2011 sbíhala k vnitřnímu mantinelu dráhy po dvou stech metrech v sevření dalších tří soupeřek. Po lehké strkanici nakonec Francouzka Gueiová poslala Denisu Rosolovou nešetrně k zemi. Česká atletka pak dlouhé minuty ležela na oválu za přítomnosti zdravotníků a nevypadalo to vůbec dobře. Poté ji z arény odnesli na nosítkách se zafixovaným krkem.

„Převezli ji sanitkou do vojenské nemocnice v Bělehradě. Celou dobu je s ní český lékař a teď podstupuje první vyšetření. Rentgen, sonografii, rezonanci atd. Čekáme na zprávy, zda a případně jak je to vážné,“ přibližuje aktuální stav vedoucí české výpravy a také bývalý skvělý výškař Tomáš Janků.

Přehrát

00:00 / 00:00

Aktuální stav Denisy Rosolové zjistil reportér ČRo Jakub Marek

„Měla nějaké základní problémy. Bolely ji hlava, ruka a břicho, proto se dělají poměrně rozsáhlá vyšetření,“ doplňuje informace, které mu přišly na mobil od týmového doktora Neumanna.

Pro Rosolovou to není první těžký pád na velké akci. Před třemi lety ji na halovém mistrovství světa v Sopotech v semifinále podrazila nohy Nizozemka de Witteová a česká atletka odnesla střet prasklou čéškou v koleni.

Nepříjemnosti se v dopoledním programu prvního dne šampionátu v Bělehradu naštěstí vyhnuly Zuzaně Hejnové, které jen trochu vadil brzký start rozběhů na 400 metrů.

„Tyhle ranní běhy moc nezvládám. Ale říkala jsem si, že na rozběh to bude stačit a aspoň se trošku proberu. Snažila jsem se pošetřit co nejvíc sil a myslím, že se mi to povedlo. Běžela jsem na rozcvičení,“ oddychovala po doběhu Hejnová.

Do semifinále, které je na programu v podvečer, postoupila Zuzana Hejnová druhým nejlepším časem. Stejně suverénně pak prošel z rozběhu na stejné trati i fenomén halové čtvrtky posledních sezon Pavel Maslák. Toho čeká semifinále po šesté hodině.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme