Ruská překážkářka Zaripovová přišla kvůli dopingu o zlato z Londýna

Ruská atletka Julija Zaripovová přišla kvůli dopingu o olympijské zlato v běhu na 3000 metrů překážek z Londýna. Informoval o tom Mezinárodní olympijský výbor, který z her v roce 2012 diskvalifikoval i dalších jedenáct sportovců, z toho šest medailistů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruská překážkářka Julija Zaripovová upřostřed

Ruská překážkářka Julija Zaripovová upřostřed | Zdroj: ČTK

Zaripovová měla při zpětném testování uložených vzorků pozitivní nález na turinabol. Na první místo v běhu na 3000 metrů překážek se po její diskvalifikaci posunula Tunisanka Habiba Ghribiová, další medailové pozice v upravené výsledkové listině zaujaly Sofia Assefaová z Etiopie a Milcah Cheywaová z Keni.

Zaripovová už dříve přišla po rozhodnutí sportovní arbitráže CAS i o zlato z mistrovství světa 2011 v Tegu. I v tomto případě dodatečně zvítězila Ghribiová.

MOV kvůli dopingu diskvalifikoval také tři další ruské olympioniky a osm sportovců vesměs ze zemí bývalého SSSR. O londýnské medaile přijdou i vzpěrači Alexandr Ivanov a Natalija Zabolotná z Ruska, Anatoli Ciricu a Cristina Iovuová z Moldavska, Iryna Kulešová z Běloruska a Hripsime Churšudjanová z Arménie.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme