Ruská sedmibojařka Černovová přišla kvůli dopingu o zlato z MS 2011 a o bronz z her v Londýně

Ruská sedmibojařka Taťjana Černovová přišla kvůli dopingu o titul mistryně světa z roku 2011 a bronz z londýnské olympiády 2012. Rozhodl o tom arbitrážní soud CAS a zároveň osmadvacetileté atletce podle agentury AP zastavil činnost na tři roky a osm měsíců kvůli jinému porušení pravidel o dopingu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Taťjana Černovová přišla o zlato z MS a o bronz z olympiády v Londýně

Taťjana Černovová přišla o zlato z MS a o bronz z olympiády v Londýně | Zdroj: ČTK

Černovová dostala už vloni v lednu dvouletý zákaz startů a byla zpětně potrestána za užití anabolického steroidu na světovém šampionátu 2009 v Berlíně.

Ruská antidopingová agentura jí tehdy v důsledku pozitivního výsledku opakované analýzy vzorků vymazala výsledky od srpna 2009 do srpna 2011, titul z Tegu jí však ponechala, i když ho Černovová vybojovala 29. a 30. srpna.

To CAS nyní změnil rozhodnutím o anulování výsledků mezi 15. srpnem 2011 a 22. červencem 2013. Na zlatou medaili z Tegu se tak dodatečně může těšit Jessica Ennisová-Hillová.

Britská vícebojařka, jež vyhrála MS v letech 2009 a 2015 a v Londýně se stala i olympijskou šampionkou, si kvůli předchozímu verdiktu ruské strany stěžovala u mezinárodní atletické federaci IAAF.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme