Ruští atleti přijdou o halové MS, o olympijských hrách se teprve rozhodne

Předseda Mezinárodní asociace atletických federací Sebastian Coe možná při volbě letos v srpnu netušil, jak se v listopadu zapotí. Jeho organizace musí bojovat s dopingovým skandálem, který ohrožuje zařazení atletiky do olympijského programu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští atleti trénují na halové MS zbytečně, kvůli dopingovému skandálu o účast přijdou Atletika

Ruští atleti trénují na halové MS zbytečně, kvůli dopingovému skandálu o účast přijdou Atletika | Zdroj: Reuters

Dopingový skandál kolem atletiky vypukl naplno, tříletý trest nově dostala i Španělka s notně pošramocenou pověstí Marta Dominguezová a navíc prosakují zákulisní informace, že na vše doplatí celá atletika.

Světová antidopingová agentura prý chystá doporučení na její vyloučení z Mezinárodního olympijského výboru. To by znamenalo, že by „královna sportů“ v Riu vůbec nebyla.

Přehrát

00:00 / 00:00

Dopingový skandál kolem ruských atletů sleduje reportér ČRo Tomáš Kohout

To ale předseda MOV Thomas Bach nechtěl pro Český rozhlas moc rozebírat. „V této chvíli to jsou jenom spekulace. Teď jsem moc spokojený s tím, že IAAF ustanovila výbor, který bude sledovat pokrok, který Rusko dělá.“

„WADA také ukázala, že je připravená vše kontroloval a pomáhat Ruskému antidopingovému výboru, aby sport v Rusku opět odpovídal mezinárodním antidopingovým pravidlům,“ říká Bach.

IAAF po Rusech chce, aby vyhodili všechny lidi do dopingu zapletené, zavedli nová pravidla pro práci antidopingových institucí v Rusku a kriminalizaci nedovolených látek zakotvenou v zákonech. Ale vše si zkontroluje až koncem března, takže Rusové jistojistě přijdou o účast na halovém MS.

Tomáš Kohout, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme