S letošní sezonou jsem absolutně spokojená, raduje se oštěpařka Špotáková

Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková jde do závěrečné části sezony s velkým očekáváním. Světová rekordmanka v oštěpu sice na posledním atletickém mítinku v Birminghamu nevyhrála, což se jí letos stalo poprvé, ale před finále Diamantové ligy mluví optimisticky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: Filip Jandourek

„Věřím, že v pátek v Bruselu dotáhnu Diamantovou ligu do úspěšného konce. Cítím se dobře, myslím, že by mohl oštěp letět zase trochu dál než v předchozích závodech,“ věří Špotáková, kterou těší její zlepšení v posledních trénincích.

Mistryně Evropy z nedávného šampionátu v Curychu už prý hodila technické problémy z posledního závodu v Anglii za hlavu a kromě mítinku v Bruselu ji čeká ještě prestižní soutěž v Maroku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oštěpařka Barbora Špotáková hodnotí letošní sezonu jako velmi vydařenou

„Kontinentální pohár v Marakéši je zvláštní závod, kde všichni soupeří za kontinent proti sobě. Nevím, co od toho mám pořádně čekat. Chci tam ale samozřejmě podat slušný výkon, abych z toho měla na posledním závodu sezony dobrý pocit,“ prozrazuje Špotáková, která mluví o mezinárodní scéně.

V pátek 19. září ji totiž ještě čeští fanoušci uvidí závodit v Domažlicích, kde se před rokem vracela po narození syna Janka.

„Domažlice jsou takovým bonbonkem. To je spíš takové setkání s kamarády atlety v době, kdy už je atmosféra uvolněná. Můžeme si i trochu zablbnout, možná tam předvedu něco zvláštního. To si ale nechám pro sebe,“ popisuje tajemně světová rekordmanka.

Špotáková o sobě říká, že je spíš podzimním typem závodnice, a přestože má tuto část sezony ještě před sebou, už teď kladně hodnotí svoji první sezonu po mateřské pauze.

Hlavní cíl Špotáková splnila

„Sezonu jsem si lépe představit nemohla, vyhrála jsem mistrovství Evropy, což byl hlavní cíl. Nebylo to ale tak jednoduché, jak jsem si původně myslela. S jednou výjimkou jsem vyhrála všechny závody, takže absolutní spokojenost,“ hodnotí Špotáková.

„Jsem ráda, že mám kolem sebe lidi, kteří mi dodávali sílu,“ nezapomněla česká oštěpařka na své nejbližší, kteří jí usnadnili návrat do světové špičky. A ten může být umocněn vítězstvím v celkovém pořadí Diamantové ligy.

Jestli se to dvojnásobné olympijské vítězce povede, bude jasné v pátek večer.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme