Špotáková má problémy s technikou, 60 metrů chce překonat na Julisce

Dvojnásobná olympijská vítězka Barbora Špotáková si chce zlepšit náladu z úvodních dvou závodů sezony na domácím mítinku. Zkušená oštěpařka původně neměla startovat na pondělním Memoriálu Josefa Odložila, ale kvůli nevydařeným soutěžím v Ostravě a americkém Eugene se nakonec ukáže i pražským fanouškům.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková

Barbora Špotáková | Foto: Tomáš Adamec

„Energie mám spoustu, akorát se nescházím s technikou. Potřebuji víc závodních hodů z plného rozběhu. Ne třeba na Diamantové lize, ale věřím, že na domácím stadionu to bude lepší a bude větší šance se srovnat,“ věří Barbora Špotáková, že v pondělí na Julisce přehodí poprvé v sezoně 60 metrů.

Oštěpařka se od tohoto roku připravuje sama poté, co odešla od Jana Železného, ale tréninkové parametry má prý výborné.

Přehrát

00:00 / 00:00

Horší výsledky ze začátku sezony zhodnotil s Barborou Špotákovou reportér ČRo Jakub Marek

„Asi je to tím, že bez dítěte jsem byla schopná odpočívat, teď jsem permanentně ve střehu a neumím být v klidu, což jsem dřív uměla. Možná je to energie na konci, co mi chybí. Jen taková maličkost,“ nevzdává se optimismu elitní světová oštěpařka a zároveň maminka dvouletého Janka.

Organizátoři Memoriálu Josefa Odložila jí navíc připravili velmi silnou konkurenci - ve startovním poli jsou totiž kromě české závodnice čtyři další atletky, které už dokázaly přehodit 65 metrů.

„Jsem trošku překvapená. Nikdy tady taková konkurence nebyla a teď, když nejsem suverénní, tak přijedou největší soupeřky. Ale je to jedině dobře pro diváky, že by mohly být nějaké dlouhé hody. Pro mě je to výzva, nebude to tak bez stresu, jak jsem si myslela,“

Závodit budou i Holuša či Maslák

Na druhý nejprestižnější atletický mítink v Česku se chystá i hodně fanoušků. Kromě dvojnásobné olympijské vítězky připravili pořadatelé silnou patnáctistovku, kde se pokusí Jakub Holuša překonat český rekord a v akci bude i další vítěz z halového evropského šampionátu v Praze Pavel Maslák.

„Zdá se mi, že HME bylo veleúspěšné, zaujalo diváky a je větší zájem o atletiku. Jsou signály, že by mohlo přijít víc diváků než obvykle, za to bych byla velmi ráda,“ dodává oštěpařka Barbora Špotáková.

Její soutěž začne v pondělí v 18 hodin a 45 minut, hlavní program odstartuje ještě o tři čtvrtě hodiny dříve.

Jakub Marek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme