Špotáková: S trenérem Železným se mi nemusí hned dařit

Rudolf Černý už není trenérem olympijské vítězky a světové rekordmanky Barbory Špotákové. Jak probíhal jejich rozchod, co za ním stojí a co bude Rudolf Černý nyní dělat?

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

světová rekordmanka Barbora Špotáková

světová rekordmanka Barbora Špotáková | Foto: Petra Čechová

Byli spolu jedenáct let. Tedy ještě v době kdy Barbora Špotáková zdaleka nebyla tak úspěšnou. Byla nadějnou vícebojařkou.

Pod vedením trenéra Černého se začala specializovat na oštěp, vystoupala až na oplympijský vrchol a hodila nejdále ze všech žen, které kdy držely oštěp v ruce. Nyní se jejich cesty rozešly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Špotáková: S trenérem Železným se mi nemusí hned dařit

,,Dřív jsem potřebovala časovou volnost, kterou mi trenér Černý umožňoval, při profesionálním tréninku jsem vystudovala jsem vysokou školu, což je jeho podíl. Teď potřebuji zlepšit techniku, která letos nebyla ideální a naštěstí máme v Čechách člověka z nejpovolanějších. Čas dozrál," objasňuje důvody rozchodu Barbora Špotáková.

Jenže z kuloárů prosakují informace o trochu jiných důvodech rozchodu nejlepší oštěpařky světa s jejím trenérem. Hovoří se například o dokonalém mediálním tahu, který spojení Špotáková - Železný přinese. Z jiných úst je zase slyšet, že trenér Černý občas přišel na trénink společensky unaven.

Je ale prakticky jedno, proč k rozchodu došlo a pídit se příčinách, ať už jsou jakékoli, by nepomohlo nikomu. Jisté je, že i když ho Brabora Špotáková nosila v hlavě delší dobu, Rudolf Čený se o něm dozvěděl až v poslední chvíli. Znamená to, že v den kdy se jejich cesty natrvalo rozešly toho o své budoucnosti přiliš nevěděl.

,,Když se věci hroutí, tak se hroutí. Musím začít z nuly. A jestli se vrítám k víceboji? Nevím, čemu se budu věnovat," říká Rudolf Černý. Barbora Špotáková nyní spojí síly s Janem Železným a moc dobře si uvědomuje, že nepůjde jen o samá pozitva.

,,Klidně se může stát, že se první rok dařit nebude. Honza do toho šel, já také," tvrdí Barbora Špotáková.

Martin Charvát, Petr Kadeřábek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme