Špotáková se chystá na první letošní závod. Řím je její oblíbenou destinací

Jedna z největších českých nadějí na medaili z letních her v brazilském Riu ve čtvrtek vstoupí do olympijské sezony. Oštěpařka Barbora Špotáková musela svůj první start zhruba o měsíc posunout kvůli zlomené zánártní kosti, ale na úvodní závod Diamantové ligy v Evropě je už připravena.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková v kvalifikaci dohodila za 65 metrů

Barbora Špotáková v kvalifikaci dohodila za 65 metrů | Zdroj: Reuters

„Upínám se ke svému oblíbenému Římu. Ale bude to na hraně, abych se tam předvedla nějak kvalitně,“ dívala se zhruba před měsícem Špotáková trochu s obavami směrem ke čtvrtečnímu atletickému mítinku v Itálii.

K němu se upínala hlavně proto, že na něj má skvělé vzpomínky. Od roku 2010, kdy je Řím v programu Diamantové ligy, tam totiž všechny tři oštěpařské závody ovládla a vždy přehodila 66 metrů.

„Když jsem měla zlomenou nohu, myšlenky někdy byly černé. Ale už jsem si vyzkoušela, že můžu házet k šedesátce,“ přiblížila své aktuální možnosti dvojnásobná olympijská vítězka a světová rekordmanka.

Přehrát

00:00 / 00:00

Když jsem měla zlomenou nohu, myšlenky někdy byly černé. Ale už jsem si vyzkoušela, že můžu házet k šedesátce, promluvila o své aktuální formě oštěpařka Barbora Špotáková

Šedesátimetrová hranice samozřejmě není metou, která by mohla Špotákovou vrátit zpátky mezi světovou elitu. Sama ale ví, že musí v březnu zlomenou nohu pořád trochu šetřit.

„Rozběh můžu absolvovat, ale je to pořád ještě takové ne naplno. Někdy to může být i k lepšímu, protože snaha o techniku je v oštěpu důležitá. Možná že to nebude vůbec špatné. Uvidíme na závodech,“ hlásila čtyřiatřicetiletá rodačka z Jablonce.

Závod oštěpařek otevře hlavní program mítinku Diamantové ligy v Římě v 19.55. Špotáková bude mít při svém prvním testu výkonnosti v olympijské sezoně velmi silnou konkurenci v čele s Jihoafričankou Sunette Viljoenovou a Němkou Christinou Obergföllovou.

Z Čechů se představí ještě dálkař Radek Juška. Zuzana Hejnová nakonec kvůli tréninkovému manku čtvrtku překážek v Itálii nepoběží. Atletičtí fanoušci se ale můžou na olympijském stadionu v Římě těšit na první letošní evropskou stovku v podání amerického sprintera Justina Gatlina.

Jakub Marek, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme