Sprinter Bolt ukončil sezónu, má problémy se zády

Jamajský sprinter Usain Bolt se rozhodl skončit pro tuto sezónu se závoděním. Důvodem tohoto kroku jsou potíže se zády v oblasti beder.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt (Jamajka) zdraví diváky Zlaté tretry v Ostravě

Usain Bolt (Jamajka) zdraví diváky Zlaté tretry v Ostravě | Foto: Tomáš Adamec

Trojnásobný olympijský vítěz z Pekingu 2008 Usain Bolt měl zdravotní potíže už od začátku sezóny, v závodění ho limitovala bolavá Achillova šlacha. Toto omezení se ale podařilo překonat. Nyní se však objevil závažnější problém – bolesti zad v oblasti beder.

Speciální vyšetření na klinice v Mnichově ukázalo, že současné potíže by pro Bolta mohly být rizikem, které by mohlo vést k případným dalším problémům. Spolu s manažerem Ricky Simmsem se proto rozhodli ukončit sezónu.

Letošní sezónu pojal elitní jamajský sprinter jako “volnější” a chce se především soustředit na nadcházející tři roky, kdy se konají dvě mistrovství světa a olympijské hry v Londýně 2012.

Světový rekordman na stovce a dvoustovce navíc prohrál na konci minulého týdne na mítinku ve Stockholmu v závodě na 100 metrů s jedním ze svých největších vyzyvatelů Američanem Tysonem Gayem.

Mirko Vasić Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme