Sprinteři mají před HME skvělou formu. Štafeta bude patřit mezi favority

Čeští sprinteři na mistrovství republiky ukázali, že se mají fanoušci směrem k halovému evropskému šampionátu v Praze na co těšit. Na trati 400 metrů vyhrál Pavel Maslák v nejlepším světovém výkonu aktuální sezony a skvěle běželi i jeho soupeři. Druhý Jan Tesař se zařadil na druhé místo evropských tabulek právě za českou sprinterskou jedničku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pavel Maslák se svým výkonem v rozběhu na 400 metrů příliš spokojený nebyl

Pavel Maslák se svým výkonem v rozběhu na 400 metrů příliš spokojený nebyl | Zdroj: ČTK

Maslák vytvořil časem 45,27 sekundy nový rekord šampionátu a posunul se do čela světových tabulek.

„Bojím se, jestli není forma předčasná. Uvidíme, zda vydrží až do Evropy,“ říkal spokojený český sprinter. A při pohledu na další pořadí bylo jasné, že i další čtvrtkaři běželi skvěle.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ohlasy českých sprinterů po mistrovství republiky sbíral Jakub Marek

Mezi adepty na evropskou medaili se časem 46,21 zařadil také Jan Tesař. „Je to obrovské překvapení. Takový výkon jde úplně mimo mě, nečekal jsem to,“ divil se po vyhlášení 24letý atlet. za kterým těsně doběhli Patrik Šorm s Danielem Němečkem.

I proto se česká štafeta rázem posunula mezi největší favority evropského šampionátu. „Už před mistrovstvím republiky to nevypadalo špatně. Teď se to svezlo ještě úplně někam jinam,“ povídal rozesmátý Tesař.

Pavel Maslák předvedl na halovém MČR nejlepší letošní výkon na 400 metrů

Číst článek

Republikový šampionát potěšil i hvězdu české atletiky Zuzanu Hejnovou, která vyhrála čtvrtku časem 52,76 sekundy.

„Čas mě hrozně překvapil. Myslím, že jsem schopná běžet ještě rychleji, tím pádem bych se neztratila ani na čtvrtce,“ dodává bronzová olympijská medailistka s tím, že se ještě nerozhodla, jestli poběží na mistrovství Evropy čtyřstovku, nebo dvojnásobnou trať.

Osmadvacetiletá Hejnová se kromě vrcholu halové sezony zúčastní brzy i projektu Škoda Olympijská spolujízda, ve kterém bude rozdávat rozhovory už během cesty na sportoviště a reportáž z akce uslyšíte i ve vysílání Radiožurnálu.

Jakub Marek, Petr Hašek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme