Štafeta čtvrtkařů skončila na závěr ME čtvrtá, Bábovi risk s vynechanou výškou nevyšel

Česká štafeta čtvrtkařů ve složení Jan Tesař, Pavel Maslák, Michal Desenský a Patrik Šorm ve finále mistrovství Evropy nevylepšila národní rekord ze semifinále a skončila těsně pod stupni vítězů. Výškař Jaroslav Bába skončil sedmý, trojskokanka Lucie Májková 12. Atletická výprava zakončila ME v Amsterdamu se čtyřmi stříbrnými medailemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká čtvrtkařská štafeta

Česká čtvrtkařská štafeta | Foto: Jakub Marek | Zdroj: Český rozhlas

Pavel Maslák převzal štafetu na pátém místě od Jana Tesaře. Svůj úsek zvládl výborně a po dalším výkonu na cílové rovince předával jako třetí.

Michal Desenský na třetím úseku ale ztratil kontakt se čtyřmi štafetami v čele, podobně se vedlo i Patriku Šormovi. Český finišman sice ještě zabojoval, jenže medailové pozice už byly daleko. Závod dokončil na čtvrtém místě časem 3:03,86.

Štafetu na čtyřikrát 400 metrů vyhrála Belgie těsně před Polskem. Třetí skončili obhájci titulu z Velké Británie.

Jaroslavu Bábovi se finále výškařů nepovedlo. Napodruhé sice překonal 224 centimetrů, následná výška 229 však už ale byla nad jeho síly. Celkově skončil na děleném sedmém místě. Vyhrál Ital Gianmarco Tamberi, který jako jediný překonal 232 cm.

„Nedopadlo to úplně podle mých představ, ale elitní osmička se taky počítá. Nepředvedl jsem excelentní výkon, takže moc nadšený nejsem,“ řekl po výškařském závodě Českému rozhlasu.

„Na 229 jsem vynechal třetí pokus, protože jsem byl trošku unavený a potřeboval jsem se zkoncentrovat. Nechal jsem si jeden pokus na 232, ale to byla jen taková zkouška,“ vysvětlil český výškař.

Trojskokanka Lucie Májková svůj nejlepší pokus zaznamenala ve třetí sérii. Výkon 13 metrů a 70 centimetrů nestačil na lepší než 12. místo.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme