Sledovali jsme ONLINE: Holuša vybojoval zlato, mužská štafeta bronz

V pražské O2 aréně skončilo atletické mistrovství Evropy. A fantastický závod na 1500 metrů předvedl Jakub Holuša, který vynikajícím závěrem vybojoval ZLATO v novém českém rekordu 3:37,68! Poslední medaili přidali v posledním závodu evropského šampionátu muži ve štafetě na 4x400 metrů, když skončili na třetím místě.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Holuša se raduje ze z titulu mistra Evropy

Jakub Holuša se raduje ze z titulu mistra Evropy | Zdroj: ČTK

Jakub Holuša předvedl skutečně parádní závod. Dvě kola před koncem se dostal na druhé místo a zaplněná O2 aréna ho hnala dopředu.

V cílové rovince český atlet dokázal přesprintovat vedoucího Özbilena a získal titul mistra Evropy!

Bronzovou medaili získali v posledním závodu na halovém mistrovství Evropy v Praze muži ve štafetě na 4x400 metrů. V českém rekordu 3:04,09 doběhlo kvarteto Němeček, Šorm, Tesař a Maslák hned za zlatou Belgií a stříbrným Polskem.

Těsně za stupni vítězů skončily ve štafetě na 4x400 metrů ženy. Ve složení Rosolová, Jiránová, Seidlová a Hejnová nestačily na vítězné Francouzky, druhou Velkou Británii a bronzové Polky.

Je to neuvěřitelné, asi budu brečet, radoval se dojatý Holuša ze zlata

Číst článek

Na medaili nedosáhl vícebojař Adam Sebastian Helcelet, který byl sice po páté disciplíně sedmiboje na průběžné třetí příčce, ale v dalších dvou disciplínách medailové umístění neudržel a propadl se na 5. příčku.

Stejné umístění vybojoval ve skoku vysokém Jaroslav Bába. Nad jeho síly byla laťka ve výšce 231 centimetrů a nakonec si zapsal přeskočených 225 cm.

 

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme