Stříbro je super, ale mohl jsem vyhrát, tvrdí tyčkař Kudlička

Čeští atleti si užívají doslova stříbrný evropský šampionát. Další dvě druhá místa přidali opět muži, tentokrát Pavel Maslák a Jan Kudlička. Sprinter Maslák předvedl skvělý finiš na čtyřstovce a jen těsně nestihl vítězného Brita Rooneyho a také tyčkař Kudlička byl nakonec ve větrné loterii hodně blízko titulu. Čeští atleti si užívají doslova stříbrný evropský šampionát.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kudlička při oslavě stříbrné medaile na ME

Jan Kudlička při oslavě stříbrné medaile na ME | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Ani parádní kulisa na olympijském stadionu v Amsterdamu nedonesla světového rekordmana Francouze Lavillenieho ke zdolání jeho základní výšky 575 centimetrů.

A to pomohlo ke zlatu za 560 centimetrů Poláku Soberovi a také nakonec druhému Janu Kudličkovi, který tak vinou většího počtu oprav přišel o zlato. Hodně si ale s tyčkaři pohrál vítr a atleti si občas připadali při čekání na pokusy jako na skokanském můstku.

Přehrát

00:00 / 00:00

Náš závod strašně poznamenaly větrné podmínky, prohlásil po zisku stříbrné medaile z ME tyčkař Jan Kudlička

„Podmínky tyčku strašně poznamenaly. Asi ale budu trošku zpytovat svědomí a tlouct si hlavou o stěnu, protože to byla jedinečná možnost vyhrát mistrovství Evropy. Stříbro je ale samozřejmě super,“ líčil po závodě český reprezentant.

„My máme tu tyčku dobrou v tom, že na olympiádě nebude o moc větší konkurence. Bude tam asi o dva, tři kluky více. Uvidíme, kdo bude připravený. V tabulkách jsem ale čtvrtý, tak proč třeba v Riu nezopakovat to samé,“ povídal natěšeně po stříbrném úspěchu zkušený a hlavně stabilně skákající Jan Kudlička.

Maslák pro finále upravil taktiku, stříbro získal výborným finišem

Číst článek

Těsně před jeho radostí obíhal s vlajkou na zádech kolečko po stadionu Pavel Maslák, který zvládl finále čtvrtky za 45:36 setin sekundy a vydřel druhé místo na něj překvapivě skvělou poslední stovkou, v níž se prohnal kolem tuhnoucích soupeřů.

„Bylo to spíš tím, že jsem měl osmou dráhu a nevěděl jsem, jak na tom jsem. Foukal trošku protivítr a nechtěl jsem, aby to dopadlo jako na Memoriálu Josefa Odložila, kdy jsem to rozběhl a sotva doběhl. Spíš jsem šetřil síly a doufal, že to vyjde,“ radoval se z další velké medaile Pavel Maslák.

Jakub Marek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme