Stýplařka Jebetová vytvořila v Paříži světový rekord. Vadlejch ovládl soutěž oštěpařů

Atletka Ruth Jebetová dnes na mítinku Diamantové ligy v Paříži vytvořila nový světový rekord v běhu na 3000 metrů překážek. Bahrajnská běžkyně, která na nedávných olympijských hrách v Riu vybojovala zlato, zaběhla tříkilometrový závod s překážkami v čase 8:52,78, čímž překonala dosavadní rekord o šest sekund. V Paříži se neztratili ani Češi - oštěpař Jakub Vadlejch poprvé v kariéře hodil přes 88 metrů a zvítězil, tyčkař Jan Kudlička skončil třetí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stýplařka Jebetová vytvořila nový světový rekord

Stýplařka Jebetová vytvořila nový světový rekord | Zdroj: Reuters

Ruth Jebetová tak nejlepším možným způsobem navázala na svůj výkon z olympijského Ria, kde zvítězila v novém asijském rekordu a stala se druhou nejrychlejší ženou na trati 3000 metrů s překážkami v historii.

Tento údaj po dnešku již neplatí, když v Paříži 19letá atletka keňského původu o šest vteřin vylepšila světové maximum Rusky Galkinové.

V hlavní části pařížského mítinku se dnes představili i čtyři zástupci české atletiky. Nejvíc na sebe upozornil oštěpař Jakub Vadlejch, který zvítězil v novém osobním rekordu 88,02 metru. Jeho reprezentační kolega Vítězslav Veselý hodil o necelých deset metrů méně a skončil šestý.

Třetí místo si z Francie odveze tyčkař Jan Kudlička, jenž překonal laťku ve výšce 571 centimetrů. Dělená osmá příčka patří výškařce Michaele Hrubé za výkon 185 centimetrů.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme