Traťové rekordy ozdobily desetikilometrový běh centrem Prahy

Desetikilometrový běh centrem Prahy ovládli v traťových rekordech Keňané. Vítězství vybojoval Ronoh, který na trati strávil 27 a půl minuty, jeho nejrychlejší krajanka na to potřebovala o tři a půl minuty déle.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Start Olomouckého půlmaratonu

Start Olomouckého půlmaratonu | Foto: Tomáš Minarčík | Zdroj: Český rozhlas

Geoffrey Ronoh se zhruba po čtyřech kilometrech rozhodl spolu se svým jmenovcem Mutaiem k úniku. Ještě před vyběhnutím z Holešovic se oddělili od tří nejbližších pronásledovatelů, kteří jim po zbytek trati jen koukali na záda.

Bok po boku spolu oba běželi přibližně tři kilometry, ale ještě před náběhem na Štefánikův most a návrat přes Revoluční a Náměstí Republiky zpět na Můstek se Ronoh po kostkách dostal o pár metrů před svého soupeře a do vedení už ho nepustil.

I díky souboji mezi vedoucí dvojicí a přes zvlněný profil druhé poloviny trati zvládl vítěz doběhnout za 27 minut a 28 sekund s minimálním náskokem na Mutaie. Nejlepším Čechem byl Milan Kocourek za půlhodiny a půl minuty k tomu.

Že jsou stupně vítězů záležitostí Keňanů, potvrdily i ženy, nejrychlejší byla Jepkoechová. Lucie Sekanová zvládla trať centrem pod 35 minut a obsadila deváté místo.

Běžecký závod Birell Grand Prix Praha (10 km):
Muži: 1. Ronoh 27:28, 2. Mutai 27:32, 3. Kipchirchir (všichni Keňa) 27:38, ...20. Kocourek 30:26, 22. Homoláč (oba ČR) 30:57.

Ženy: 1. Jepkoechová 31:05, 2. Chemtaiová-Ndiemaová 31:51, 3. Chepchirchirová (všechny Keňa) 32:30, ...9. Sekanová 34:58, 10. Kamínková (obě ČR) 35:38.

Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme