Týmová bitva o atletické republikové tituly v čele s olympioniky z Ria

Nejlepší české atletické týmy dnes čeká bitva o republikové tituly. Přestože pro některé sportovce sezona skončila olympijskými hrami v Riu, velká část atletů ještě posbírala zbytky sil a od 10:00 hodin bude bojovat v Ústí nad Orlicí za svůj klub na domácím šampionátu družstev, kam dorazí například Pavel Maslák, Jakub Holuša nebo Jan Kudlička.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jakub Holuša

Jakub Holuša | Foto: ASC Dukla

Zajímavé startovní pole nabídnou hlavně mužské soutěže, ve kterých z dosavadních šedesáti ročníků - pětapadesátkrát dominovala pražská Dukla.

Nejinak tomu nejspíš bude dnes, když má ve svém středu klub z Julisky olympijské finalisty ve skoku o tyči - Jana Kudličku a Michala Balnera, velezkušeného výškaře Jaroslava Bábu, nebo také sprintera Pavla Masláka. Plný bodový zisk se očekává i od Jakuba Holuši, kterému letos doma vyrostla výrazná konkurence.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na atletické mistrovství ČR družstev v Ústí nad Orlicí se představí například mílař Jakub Holuša nebo sprinter Pavel Maslák

„Já jsem tady byl dlouho sám. Vím, že mě tady nikdo neohrožuje a potom přijedu na soutěž a ten stres, nebo závodní nervozita je jiná, protože teprve tam jsou kluci, kteří mě můžou porazit. Je to pro nás oba dva dobře, když tady budeme spolu soupeřit, tak nás to může posunout dál,“ mluví Jakub Holuša o dvacetiletém Filipovi Sasínkovi, který zkušeného mílaře letos porazil na ostravské Zlaté tretře.

„Je to strašně moc. To jsem sám nečekal. Říkal jsem si, že kdyby to bylo pod lehce čtyřicet, tak bych plakal radostí, ale tohle, nemohl jsem tomu uvěřit, šílená věc,“ snažil se popsat své emoce po svém zatím životním závodu Filip Sasínek.

Ten se navíc v červenci probojoval do finále mistrovství Evropy na své nejsilnější patnáctistovce. Tu si zaběhne dnes stejně jako osmistovku, ale na další souboj s Jakubem Holušou si ještě musí počkat, protože zkušenější z českých mílařů si pro týmovou soutěž vybral tři kilometry.

Jakub Marek, Nikola Šrámková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme