Účast na Zlaté tretře potvrdil tyčkař Lavillenie, o startu Bolta se jedná

Atletická Zlatá tretra Ostrava se příští rok uskuteční v úterý 26. května a organizátoři opět jednají s fenomenálním jamajským sprinterem Usainem Boltem, který by měl na tradiční mítink zavítat po dvouleté pauze posedmé.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzský tyčkař Renaud Lavillenie

Francouzský tyčkař Renaud Lavillenie | Zdroj: ČTK

První velkou hvězdu, která potvrdila start už organizátoři představili - přijede francouzský tyčkař Renaud Lavillenie.

„Jednání s Boltem je na dobré cestě, ale nechceme nic slibovat, víme, jak to bylo v posledních letech,“ uvedl manažer mítinku Alfons Juck.

Bolt před dvěma lety svůj start zrušil kvůli tomu, že chtěl zůstat na Jamajce a trénovat na mistrovství světa v Moskvě. Loni nepřijel vinou zdravotních potíží, které nakonec ovlivnily celou jeho sezonu.

Olympijský vítěz a světový rekordman Lavillenie byl na Zlaté tretře v posledních třech ročnících a vždy vyhrál. Nejvíce v Ostravě skočil v roce 2013, kdy se dostal přes 592 cm.

Do Ostravy by měla přijet také světová rekordmanka a mistryně Evropy v hodu kladivem Polka Anita Wlodarczyková. Tato soutěž opět proběhne v předvečer Zlaté tretry.

Pořadatelé počítají pro 54. ročník s hodem oštěpem mužů s mistrem světa Vítězslavem Veselým či během na 400 metrů s halovým mistrem světa Pavlem Maslákem. Ten letošní sezonu vynechal kvůli svalovému zranění.

„Už jsem v pořádku, byl jsem na soustředění v Tatrách a v Harrachově a příprava probíhá dobře,“ uvedl Maslák. Soustředí se na vrchol halové sezony, kterým bude mistrovství Evropy v Praze.

Organizátoři letošního nejlepšího mítinku ze seriálu IAAF World Challenge počítají také se startem dalších českých atletů. Běžcem Jakubem Holušou či talentovaným vícebojařem Jiřímu Sýkorou, juniorským mistrem světa. O jeho disciplíně se teprve rozhodne.

V příštím roce by také měla být dokončena rekonstrukce zbývajících tribun Městského stadionu ve Vítkovicích.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme