Úžasné zázemí a skvělí fanoušci, pochvalují si čeští atleti na halovém mistrovství republiky

Povedenou premiéru má za sebou atletické mistrovství republiky v nové ostravské hale. Sice je šampionát teprve v polovině, ale hned první den si sportovci nové prostředí pochvalovali. Nejenže na ně čekalo zázemí, na které dosud v Česku nebyli zvyklí, ale také nadšení fanoušci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová na atletickém halovém mistrovství republiky v Ostravě

Zuzana Hejnová na atletickém halovém mistrovství republiky v Ostravě | Zdroj: ČTK

Zhruba tisíc diváků podporovalo během sobotního odpoledne elitní domácí atlety a například Zuzana Hejnová očekává dnes ještě lepší atmosféru

„Mně se tady hrozně líbí. Jsem ráda, že diváci mají konečně komfort, určitě si to víc užijí. Atmosféra na rozbězích ještě nebyla podle očekávání, ale až začnou finálové boje, tak se diváci předvedou. Bude to super,“ těší se dvojnásobná mistryně světa z venkovní čtvrtky překážek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Atletky Zuzana Hejnová a Kristiina Mäki si nemohou vynachválit atmosféru a zázemí halového mistrovství republiky

V dnešním finále čtyřsetmetrového běhu podle svého slibu poběží na 100 procent i kvůli tomu, že to pro ni bude poslední start v aktuální halové sezoně. A při pohledu na moderní interiér arény tuší Zuzana Hejnová, že tady šampionát není naposled.

„Mají tu skvělé zázemí a myslím, že se tady bude mistrovství konat pravidelně. Sice pro nás je to maličko z ruky, ale je tu fajn,“ přidává svůj názor závodnice pražské Dukly.

Na rozdíl od ní se mílařka Kristiina Mäki chystá na březnový světový šampionát v americkém Portlandu, kde poběží 1500 metrů. V Ostravě testuje svou rychlost na osmistovce a po rozběhu přitakávala Zuzaně Hejnové

„Hala je fakt výborná. Já oceňuji hlavně to zázemí. Líbí se mi, když přijdu na záchod, že hned nevrazím do zdi. Je to prostě moc pěkně udělané, i dráha je dost rychlá,“ doplňuje čtyřiadvacetiletá česká naděje s finskými kořeny.

Mäki v létě ovládla pět kilometrů na světové univerziádě. A dnes bude ona i Zuzana Hejnová bojovat o republikový titul na šampionátu ve Vítkovicích.

Stanislav Zbyněk, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme