V Amsterdamu se jí nevedlo, v Polsku doufá výškařka Hrubá v medaili

Největší mládežnický talent české atletiky má za sebou úspěšnou kvalifikaci na mistrovství světa juniorů. Výškařka Michaela Hrubá, která se nominovala i na olympijské hry do Ria, ale s úvodní částí své soutěže v polské Bydhošti spokojená nebyla.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Výškařka Michaela Hrubá

Výškařka Michaela Hrubá | Foto: Getty Images for IAAF

„Necítila jsem se moc dobře. Bylo to zdlouhavé. Kvůli technickým problémům jsme dlouho čekali. Takové nemastné neslané, Doufám, že ve finále to bude lepší,“ věří dorostenecká mistryně světa z loňského roku Michaela Hrubá, že v nedělním souboji o medaile mezi juniorkami naplní papírové předpoklady a bude bojovat o jeden z cenných kovů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Výškařka Michaela Hrubá bude v Polsku bojovat o medailové umístění

„Chtěla bych získat medaili, ale bude to těžké. Když jsme koukala na holky, tak skákaly dobře, tak uvidíme,“ nechce na sebe osmnáctiletá česká atletka zbytečně strhávat tlak, i když sama moc dobře ví, že díky halovému osobnímu rekordu 195 centimetrů je dokonce adeptkou na medaili nejcennější.

Venku ale zatím tento výkon nenapodobila a sama nedokáže odhadnout, kolik bude třeba skočit ve finále.

„To je těžká otázka. Já nevím, kolik přesně bych měla skočit. Na začátku sezony jsem se cítila velice dobře, tak snad to bude pokračovat. V Amsterdamu se mi finále moc nepovedlo, ale doufám, že se to obrátí a bude to lepší,“ vzpomíná Michaela Hrubá na nedávný evropský šampionát dospělých v Amsterdamu.

Tam se jí skvěle povedla kvalifikace a mluvila dokonce o medaili. Nakonec ale po nepovedeném finále skončila v slzách s dvanáctým místem. Přestože se tentokrát v kvalifikaci v Bydhošti necítila moc dobře, nic speciálního na neděli nechystá

Oštěpař Vadlejch poprvé vyhrál na Diamantové lize. Bolt potvrdil formu, Harrisonová zaběhla světový rekord

Číst článek

„Já myslím, že žádné změny nebudou. Rozběh mám pořád stejný, neměl by foukat protivítr, tak snad to bude v pohodě,“ doplňuje mladá výškařka, která se v Polsku může stát pátou Češkou s mistrovským titulem ze světového šampionátu. Před ní to dokázali jen oštěpařka Jurkovičová, dálkařka Rosolová, Desetibojař Sýkora a Chodkyně Drahotová.

V nedělním boji o medaile ale nebude Michaela Hrubá sama. Do finále totiž hladce postoupila také Lada Pejchalová, která už letos dokázala překonat 190 centimetrů. A tak česká výprava s napětím čeká na poslední den šampionátu v Bydhošti, který by měl přinést hodně zajímavý souboj nejlepších mladých světových výškařek.

Stanislav Zbyněk, Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme