V Lausanne se utkají tři nejrychlejší sprinteři letošní stovky. Bolt ale opět vynechá

První, druhý, i čtvrtý muž letošních tabulek v závodě na sto metrů budou dnes startovat v nejkratším sprintu na Diamantové lize ve švýcarském Lausanne. Chybět ale bude světový rekordman. Usain Bolt závody spíše vynechává a připravuje se jen na pár vybraných v této sezoně.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Usain Bolt v cíli s fanoušky a fotografy

Usain Bolt v cíli s fanoušky a fotografy | Foto: Česká sportovní

Ostravská Zlatá tretra, mítink v New Yorku a menší závod v Rio de Janeiru, to jsou výjimky v letošní sezoně Usaina Bolta, pokud počítáme jen závody mimo jeho rodnou Jamajku.

„Teď jsem opravdu měl několik špatných let. V roce 2011 jsem neběžel opravdu rychlý závod, všechno kolem devět devadesát. Myslím, že pokaždé když přijde šampionát, tak se mi všechno sejde.

Přehrát

00:00 / 00:00

V duelu nejrychlejších sprinterů roku bude Usian Bolt chybět. Snaží se dostat do formy směrem k mistrovství světa

Tohle je krátká sezona a každý závod mi ukáže, na čem potřebuju zapracovat,“ říkal Bolt před newyorskou dvoustovkou, kterou nedokázal dostat pod 20 sekund a ani na stovce se ještě letos nedostal pod elitní hranici 10 sekund, což pro Bolta rozhodně nejsou typické časy.

„Mám 12 týdnů na to se připravit na mistrovství světa a na to se teď soustředím. Vracím se po těžké sezoně a snažím se znovu se dostat do formy, zpátky na ten žebřík, po kterém se dá šplhat výše. A jsem si jistý, že až přijedu do Pekingu, tak budu připravený,“ sliboval před čtyřmi týdny Bolt a od té doby se na závodech neukázal a také dnes večer bude chybět.

Všichni muži na startu v Lausanne mají letos zaběhnutý lepší čas než on. Vůbec nejlépe, a sice 9,74 sekundy, běžel Justin Gatlin. Ale dobré předpoklady pro vítězství má i další Jamajčan Asafa Powell.

„Hodně se těším, mám na Lausanne skvělé vzpomínky, protože většina mých nejlepších výkonů je z této dráhy. Navíc jdu do závodu s časem 9,81, druhým nejlepším tohoto roku, a s ním si opravdu musím věřit. S formou jsem spojený,“ dráždí konkurenci Asafa Powell.

Ale vyhrát chce i Tyson Gay a reálnou šanci má trinidadský sprinter Keston Bledman.

Start je po čtvrt na deset, do té doby se z českého pohledu vyplatí v Lausanne sledovat hlavně mužský oštěp, ve kterém nastoupí tři čeští reprezentanti v čele s vedoucím mužem této disciplíny Vítězslavem Veselým.

Martin Charvát, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme