V nominaci na nejlepší atletku sezony je i oštěpařka Špotáková

Nejlepší atletkou Evropy se může stát i Barbora Špotáková. Česká oštěpařka je ve dvanáctičlenné nominaci Evropské atletické asociace.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Barbora Špotáková závod Diamantové ligy v Birminhamu nevyhrála

Barbora Špotáková závod Diamantové ligy v Birminhamu nevyhrála | Zdroj: Reuters

Dvojnásobná olympijská vítězka se vrátila k závodění po mateřské dovolené a podařilo se jí vyhrát mistrovství Evropy nebo celkové hodnocení Diamantové ligy, v sezoně navíc jen jednou neskončila na prvním místě.

V anketě může Špotáková navázat na loňský triumf Zuzany Hejnové, kterou letos trápily zdravotní problémy, a sezonu tak sedmadvacetiletá překážkářka předčasně ukončila.

Prvenství v mužské kategorii obhajuje Bohdan Bondarenko. Ukrajinský výškař nechybí ani v letošní nominaci.

Vítěze hlasování fanoušků na facebooku, novinářů, komise expertů a představitelů členských svazů vyhlásí Evropská atletická asociace 11. října.

Nominace EAA na ocenění Golden Tracks pro nejlepší atlety Evropy:

Muži:
Bogdan Bondarenko (Ukr./výška), Yohann Diniz (Fr./50 km chůze), Mo Farah (Brit./5000 a 10.000 m), Andrej Kravčenko (Běl./desetiboj), Adam Kszczot (Pol./800 m), Renaud Lavillenie (Fr./tyč), Mahiedine Mekhissi-Benabbad (Fr./1500 a 3000 m), Kristzián Pars (Maď./kladivo), Martyn Rooney (Brit./400 m), Greg Rutherford (Brit./dálka), Antti Ruuskanen (Fin./oštěp), David Storl (Něm./koule).

Ženy:
Marina Arzamasovová (Běl./800 m), Ruth Beitiaová (Šp./výška), Christelle Daunayová (Fr./maraton), Libania Grenotová (It./400 m), Sifan Hassanová (Niz./1500 m), Eilidh Childová (Brit./400 m př.), Sandra Perkovičová (Chorv./disk), Olga Saladuchová (Ukr./trojskok), Dafne Schippersová (Niz./100 a 200 m), Christina Schwanitzová (Něm./koule), Barbora Špotáková (ČR/oštěp), Anita Wlodarcyzková (Pol./kladivo).

Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme