V Riu nebyli, ale dostanou prémie jako za zlato. Rusko odškodní atletické hvězdy

Ruské atletické hvězdy Jelena Isinbajevová, Sergej Šubenkov a Maria Kučinová dostanou za vynucenou absenci na olympijských hrách v Riu de Janeiru finanční náhradu ve výši čtyř milionů rublů. Uvedl to nejmenovaný zdroj agentury TASS.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jelena Isinbajevová bude atletickou funcionářkou. Dostala nabídku vést ruský svaz

Jelena Isinbajevová bude atletickou funcionářkou. Dostala nabídku vést ruský svaz | Zdroj: Reuters

Tyčkařská světová rekordmanka a úřadující mistři světa v běhu na 110 metrů překážek a ve skoku do výšky doplatili na vyloučení celého ruského svazu z mezinárodních atletických soutěží kvůli rozsáhlému dopingovému skandálu. Sami přitom nikdy pozitivní test neměli.

Podle prezidenta ruské atletické federace Dmitrije Šljachtina se z fondu podpory olympioniků rozdělí mezi atlety celkem 40 milionů rublů.

Zdroj agentury TASS říká, že tyčkařka Jelena Isinbajevová, překážkář Šubenkov a výškařka Kučinová dostanou 4 miliony rublů (1,56 milionu korun). Tolik Rusové v jiných sportech dostali za zisk zlaté medaile.

Za zisk olympijské medaile v Riu dostali ruští sportovci od premiéra Dmitrije Medveděva v Kremlu také luxusní automobily.

Atletická federace IAAF zaujala před olympijskými hrami v Riu nejpřísnější postoj a ruské atlety na vrchol sezony vůbec nepustila.

Mezinárodní olympijský výbor nechal rozhodnutí o startu ruských závodníků v Riu na jednotlivých sportovních federacích. Některé už účast Ruska schválily bez omezení. Částečně omezeni byli plavci, kajakáři, moderní pětibojaři, veslaři a jachtaři.

ČTK, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme