Vadlejch útočí na triumf v Diamantové lize. Jeho hlavním soupeřem je olympijský vítěz

Zlomovou sezonu letos prožívá oštěpař Jakub Vadlejch. Třikrát si zlepšil osobní rekord a dnes večer bude bojovat o celkové vítězství v nejprestižnějším atletickém seriálu - Diamantové lize. Před finálovým závodem na tradičním mítinku v Curychu je těsně druhý za olympijským vítězem Němcem Röhlerem.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Oštěpař Jakub Vadlejch.jpg

Oštěpař Jakub Vadlejch.jpg | Foto: Český olympijský výbor

Dva skvělé výsledky ze dvou slavných míst si během léta přivezl Jakub Vadlejch a navíc se výrazně přiblížil vedoucímu Thomasovi Röhlerovi v Diamantové lize.

Nejdřív na konci července vyhrál na olympijském stadionu v Londýně a to samé zopakoval v sobotu v Paříži na Stad de France. Tam dokonce posunul svůj osobní rekord na 88 metrů a 2 centimetry.

Přehrát

00:00 / 00:00

S oštěpařem Jakubem Vadlejchem mluvil reportér ČRo Jakub Marek

„Obrovským posunem vpřed byl pro mě druhý závod v Africe. Po Potchefstroomu jsem hodil více dalekých hodů a tím jsem si dodal sebevědomí, že se dá házet celá série na hodně zajímavých metrech,“ vidí pětadvacetiletý atlet zlepšení v povedeném startu sezony a věří, že vysokou výkonnost udrží až do dnešního prestižního mítinku v Curychu.

Navíc mu hodně pomáhá, že mezi širší světovou elitu patří i další tři oštěpaři z tréninkové skupiny světového rekordmana Jana Železného.

„Myslím, že čtyři oštěpaři v jedné skupině na takových vzdálenostech nejsou nikde na světě. Každého z nás to posouvá,“ říká Vadlejch.

A přestože se Jakubu Vadlejchovi letos finálové závody vrcholných soutěží úplně nepovedly, může být 9. místo z evropského šampionátu a 8. z olympijských her solidním odrazovým můstkem. Sám také cítí respekt od soupeřů, i když v tom je i něco jiného než jeho rostoucí výkonnost.

„Myslím, že dost dělá i osoba trenéra. I když jsme třeba neměli takovou výkonost, vždycky jsme byli ti závodníci, co mají za trenéra olympijského vítěze a světového rekordmana. Ti závodníci vědí, že nám může předat i něco víc než někdo jiný,“ uznale doplňuje k osobnosti Jana Železného jeden z jeho nadějných svěřenců Jakub Vadlejch.

Jestli naváže na výsledky z Londýna a Paříže, bude jasné dnes večer po prvním finálovém mítinku Diamantové ligy ve švýcarském Curychu.

Jakub Marek, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme