Věřím, že Barbora Špotáková získá v Riu medaili, říká olympijská legenda Zátopková

Dana Zátopková sice za několik měsíců oslaví už své 94. narozeniny, ale ani pokročilý věk ji nepřekáží v tom, aby byla stále čiperná a aktivní. Třeba před třemi lety se pustila do psaní životopisné knihy o ní a jejím manželovi Emilovi, která se teď objevila na pultech knihkupectví. Na křtu si nejen zavzpomínala, ale také se rozpovídala o nadcházející olympiádě v Riu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dana Zátopková

Dana Zátopková | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

„Bojím se, aby to nějak nezkrachovalo. Ze všech stran se nad tím pořád mračí, ale doufám, že olympijské hnutí zvítězí a že to rozřeší moudře tak, abychom se na to mohli s radostí dívat,“ přeje si 43 dní před samotným zahájením největší sportovní akce letošního roku Dana Zátopková.

Ani jí totiž nemohli minout zprávy o problémech a to nejen s přípravou sportovišť v Brazílii. Se zájmem sleduje i dění kolem stále se rozrůstající dopingové aféry.

Přehrát

00:00 / 00:00

S bývalou atletkou Danou Zátopkovou o letošní olympiádě mluvil reportér ČRo Jakub Kanta

„Je to velice zajímavé. Vadilo by mi ovšem, kdyby všechny házeli do jednoho pytle a všechny diskvalifikovali. Mezi ruskými sportovci jsme vždycky měli různé přátele a tak dále,“ říká olympijská vítězka z Helsinek v hodu oštěpem, ale zároveň dodává.

„Vím, že není jednoduché se v tom orientovat. Věřím ale, že se zase najdou moudří lidé, kteří to moudře rozřeší tak, aby sport nebyl poškozen a aby nebyli poškozeni poctiví sportovci,“ doufá bývalá oštěpařka.

Kudličku zdržela snoubenka, pak na Pražské tyčce skočil český rekord

Číst článek

A jak vidí české naděje na zisk cenného kovu? Nikoho asi nepřekvapí, že nejvíc bude držet palce své nástupkyni, která bude i v Riu obhajovat titul.

„Nadějí máme několik, ale pořád věřím Báře Špotákové. Ona je takový statečný člověk, který se dovede připravit na závod. Věřím, že nějakou medaili získá,“ uzavírá Dana Zátopková.

Jakub Kanta, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme