Veselý startuje na úvodní Diamantové lize v Dauhá. Rád by v tabulkách před vedoucí krajany

Mistr světa v hodu oštěpem Vítězslav Veselý dnes vstoupí do sezony, ve které by chtěl obhájit titul z Moskvy. A hned v prvním závodě narazí český atlet na své největší soupeře. Úvodní díl šestého ročníku Diamantové ligy v katarském Dauhá totiž přilákal téměř kompletní světovou špičku. A chybět nebudou ani dva nejlepší muži aktuálních tabulek - Petr Frydrych a Jakub Vadlejch.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítězslav Veselý se v Curychu představil naposledy před 11 dny

Vítězslav Veselý se v Curychu představil naposledy před 11 dny | Zdroj: Reuters

Svěřencům rekordmana Jana Železného vyšel začátek sezony skvěle. Petr Frydrych je výkonem 85,52 metru letos zatím nejlepším oštěpařem na světě a jeho výkon z Klatov napodobil v Japonsku Jakub Vadlejch hodem dlouhým jen o 39 centimetrů méně.

Své kamarády z tréninkové skupiny se v pátek pokusí napodobit nejznámější z atletického tria - Vítězslav Veselý.

Přehrát

00:00 / 00:00

Veselého ženou dopředu výkony parťáků Frydrycha s Vadlejchem. Na povedenou přípravy by rád navázal v Dauhá

„Očekávání mám vyšší než jiné roky. Příprava se opravdu vyvedla a je to vidět i na klucích, kteří teď hážou daleko. Snad to potká i mě,“ věří úřadující mistr světa z Moskvy, že po atletickém mítinku v Dauhá nebude za dvojicí Frydrych - Vadlejch zaostávat.

Jejich dlouhé hody z úvodu sezony ale Veselého nepřekvapily. Zvlášť po vydařené přípravě v Jihoafrické republice.

„Podle tréninků jsme dobré výsledky čekali i v minulých letech. Spíš jde o to, že konečně dokázali dobrou přípravu prodat v závodech. Musí si zapamatovat, co udělali dobře, a pokusit se to zopakovat,“ prozrazuje Veselý recept na úspěch.

Tři elitní světoví oštěpaři v jedné tréninkové skupině by se mohli vzájemně dotáhnout až k devadesátimetrové hranici, kterou překonal naposledy před více než čtyřmi lety Nor Andreas Thorkildsen.

S Čechy prohrát nechce

„Když závodíte proti cizincům, tak buď vyhrajete, nebo prohrajete, ale v Čechách prostě nechcete prohrát. Je to motivace navíc. Celkově nás to posune dopředu a doufám, že i do vyšších metrů,“ přeje si Veselý.

Oštěpaři začnou závodit v Dauhá v 18.10 českého času. Veselý do soutěže vstupuje jako dvojnásobný vítěz celkového pořadí Diamantové ligy.

Jakub Marek, Marek Augustin Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme