Volná hala u Portlandu? Nemožné. Atleti budou trénovat v blízkosti Tijuany

Elitní čeští atleti odletí v pondělí k mexickým hranicím. Většina reprezentantů totiž před halovým mistrovstvím světa v Portlandu ve státě Oregon zvolila možnost vyrazit na tréninkový kemp na jih Kalifornie. Centrum amerických olympioniků v Chula Vistě je sice od dějiště šampionátu vzdáleno přes 1700 kilometrů, ale obě místa spojuje stejné časové pásmo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Čtvrtkař Pavel Maslák se zlatou medailí z halového mistrovství světa

Čtvrtkař Pavel Maslák se zlatou medailí z halového mistrovství světa | Zdroj: Reuters

„Zásadní je, že Portland je proti nám minus 9 hodin, takže co se týče aklimatizace, trochu hůře se to zvládá. Závodnice se svými trenéry měli na výběr, jestli chtějí podstoupit aklimatizační kemp, aby byli na stopro připraveni,“ přibližuje šéftrenér české reprezentace a bývalý trojnásobný mistr světa v desetiboji Tomáš Dvořák.

Od října se snažil sehnat pro atlety halu v blízkosti Portlandu, ale ve Spojených státech, kde zimní sezona končí únorem a pak mobilní atletické ovály ustupují americkému fotbalu, byl původní záměr absolutně nemožný.

Přehrát

00:00 / 00:00

Najít v USA atletickou halu je těžší než v Česku. I proto musí reprezentace pod vedením Tomáše Dvořáka vyrazit před MS až k mexickým hranicím. Více Jakub Marek

Tým s obhájcem titulu na čtvrtce Pavlem Maslákem, Jakubem Holušou a dalšími tak vyrazí 7. března, tedy deset dnů před startem šampionátu, na předměstí San Diega.

„Jeli jsme takto i na univerziádu, že jsme tam byli týden předtím, a nebylo to špatné – člověk se stačí rozkoukat a hlavně aklimatizovat, takže se na to docela těším,“ říká rodačka z finského Seinäjoki Kristiina Mäki, která v létě získala zlatou medaili pro Českou republiku právě na světové univerziádě v jihokorejském Kwangdžu.

Tam běžela pět kilometrů, ale do Portlandu se nominovala na patnáctistovce. Na rozdíl od ní dvojnásobná mistryně světa Zuzana Hejnová do Spojených států nevyrazí.

„Protože by mi to narušilo přípravu. Přece jen jsou to ztracené tři týdny kvůli dvěma dnům. Medailové ambice tam nemám. Nejsem tak rychlá, na seběhu by mě semlely a zase by z toho nic nebylo. Pro mě je dobré, když mi tam nikdo nepřekáží a můžu si běžet svoje,“ doplňuje Zuzana Hejnová ke čtvrtce na dvousetmetrovém oválu, která je plná strkanic, a jasně si jde za svým snem – zlatou olympijskou medailí z Ria.

Českou republiku tak bude v Portlandu jistě reprezentovat devět atletů, dálkař Radek Juška je pravděpodobně doplní díky B limitu a šanci mají i výškař Jaroslav Bába a tyčkařka Romana Maláčová.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme