Vymažme staré světové rekordy, navrhuje pro očištění sportu šéf britské atletiky

Šéf britské atletiky Ed Warner navrhuje vymazání světových rekordů z historických tabulek. Má jít o součást plánu očistit královnu sportu, kterou zmítá obří dopingový skandál. Některé velké postavy atletické historie jsou radikálně proti.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruští atleti trénují na halové MS zbytečně, kvůli dopingovému skandálu o účast přijdou Atletika

Ruští atleti trénují na halové MS zbytečně, kvůli dopingovému skandálu o účast přijdou Atletika | Zdroj: Reuters

Podle předsedy britského atletického svazu uzrál čas na skutečně radikální reformu. Ed Warner pro BBC uvedl, že se v loňském roce zpochybnila samotná integrita atletiky.

Podle Warnera je třeba nějak napravit anomálie ve světových tabulkách. Britský funkcionář je pro vymazání alespoň těch rekordů, které nebyly dosažené čestným způsobem.

Výslovně zmínil třeba amerického koulaře Randyho Barnese nebo sprinterské rekordy Florence Griffith-Joynerové. Ed Warner si umí představit i jakési paušální „zmrazení" rekordů ze staré éry.

Ve vysílání BBC se proti návrhu ostře vymezil světový rekordman ve skoku dalekém Mike Powell. I kdyby byl tím jediným čestným rekordmanem, nemůže ho podle něj nikdo trestat za prohřešky jiných.

Dopingový skandál v atletice - hlavní aktéři | Foto: Český rozhlas

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme