Vytrvalec Mo Farah se prý před OH v Londýně vyhýbal dopingovým kontrolám

Dvojnásobný zlatý medailista z londýnské olympiády Mo Farah měl před hrami v roce 2012 zmeškat dvě dopingové zkoušky, píší britská média. BBC nedávno v investigativní reportáži vznesla dopingová obvinění proti trenérovi Faraha Albertu Salazarovi.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijský vítěz Mo Farah zmeškal před hrami v Londýně minimálně dvě dopingové kontroly

Olympijský vítěz Mo Farah zmeškal před hrami v Londýně minimálně dvě dopingové kontroly | Zdroj: Reuters

Vítěz běhu na 5 a 10 kilometrů z londýnské olympiády se dopingovým komisařům údajně vyhnul poprvé v roce 2010. V roce 2011 pak tvrdil, že ve svém domě neslyšel zvonek u vstupních dveří. S informací přišel britský list Daily Mail.

Podle tehdejších pravidel Britské antidopingové agentury (UKAD) hrozil Farahovi za tři zmeškané odběry až dvouletý zákaz startu. „Jestli zmeškáš ještě jednu kontrolu, tak tě pověsí," měl podle Daily Mailu svého svěřence doslova varovat kouč Alberto Salazar.

Tým kolem Mo Faraha se pokusil druhou zmeškanou kontrolu zpochybnit, jenže neuspěl.

BBC před několika dny kouče Salazara obvinila z toho, že svému dalšímu slavnému svěřenci Galenu Ruppovi podával anabolické steroidy. Trenér i členové jeho skupiny nařčení odmítli.

Jiří Hošek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme