Zase ostravský drak a opavský holub, smál se stříbrný Holuša. Se zlatým Maslákem to prý oslaví

Atlet Jakub Holuša vybojoval v elitní konkurenci stříbrnou medaili z halového mistrovství světa. V Portlandu tak navázal na zlatého Pavla Masláka a po finále běhu na 1500 metrů mluvil s nadsázkou o tom, že by kamarádům z jednoho regionu měli na severu Moravy postavit pomník.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atlet Jakub Holuša dnes v USA na HMS vybojoval stříbro

Atlet Jakub Holuša dnes v USA na HMS vybojoval stříbro | Zdroj: ČTK

Po zlaté Pavla Masláka si večer skvělým závěrem doběhl pro stříbrnou Jakub Holuša na patnáctistovce. Připomněl si tak pocity z loňského halového šampionátu v Praze, kde v bouřlivé atmosféře vybojoval podobným stylem titul.

„To co bylo v Praze, se nebude samozřejmě nikdy opakovat. Tady by Američané mohli dělat, co by chtěli, ani kdyby jich bylo dvakrát tolik co v Praze, nedokázali by to, co lidi tam, to se stane jen jednou za život a už se to nikdy nebude opakovat,“ porovnával své poslední velké úspěchy Jakub Holuša.

Přehrát

00:00 / 00:00

S Jakubem Holušou po zisku stříbrné medaile na HMS mluvil reportér ČRo Jakub Marek

V Portlandu se ale sešla o poznání silnější konkurence než v Praze, a tak má pro něj druhé místo ze Spojených států zase trochu odlišný význam.

„Tato medaile je zase něco velkého a neuvěřitelného v téhle konkurenci, která byla opravdu veliká. Mám to v hale naběháno, jsem rychlý, prodal jsem úplně všechno. Byla tam lehká chyba, že jsem mohl být víc vepředu třeba poslední dvě kola a mohl jsem útočit na zlato, protože myslím, že to na to bylo,“ narážel zkušený mílař na to, že ho po skvělém finiši dělilo jen 8 setin sekundy od vítězného domácího Mathewa Centrowitze.

Dramatický závod Jakuba Holuši sledoval v hledišti i soudržný český tým a jeho šéf Tomáš Janků byl ještě několik desítek minut po doběhu plný emocí.

„Já se ještě teď třesu. Je to daleko náročnější než když jsem závodil. A co Kuba teď na závěr předvedl, to prostě vejde do naší atletické historie,“ poznamenal bývalý výškařský vicemistr Evropy.

O medaile české výpravy se tak nakonec postarali kamarádi z jednoho regionu Pavel Maslák a Jakub Holuša, kteří také loni táhli národní tým na pražském evropském šampionátu, kde vybojovali tituly.

„Zase ostravský drak a opavský holub, co by ta atletika bez nás dělala, bez té Moravy. Už by nám měli na Moravě postavit pomník. Určitě to solavíme, teď nás čeká dlouhý let domů, tak si ho asi nějak zpříjemníme,“ těšil se na jindy nepříjemný dlouhý let ze severozápadního pobřeží Spojených států atlet Jakub Holuša.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme