Zuzana Hejnová vyhrála 400 m překážek na Diamantové lize v Londýně

Zuzana Hejnová vyhrála tři týdny po Paříži další mítink atletické Diamantové ligy. Mistryně světa zaběhla v hustém dešti v Londýně 400 metrů překážek za 53,99 sekundy.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zuzana Hejnová se raduje z vítězství na Diamantové lize v Londýně

Zuzana Hejnová se raduje z vítězství na Diamantové lize v Londýně | Zdroj: ČTK

V průběžném pořadí disciplíny má deset bodů a je druhá, vedoucí Jamajčanka Kaliese Spencerová nasbírala za tři vítězství o dva body víc.

V Paříži Hejnová vyhrála v čase 53,76 sekundy, kterým se zařadila na druhé místo letošních světových tabulek. Spencerová ani nejrychlejší žena sezony Shamier Littleová z USA v Londýně nestartovaly.

Hejnovou v cílové rovince nejvíce proháněla jiná Američanka Georganne Molineová, ale na rychlý závěr české překážkářky nestačila a prohrála o 25 setin sekundy.

Hlavní hvězdou dvoudenního mítinku byl jamajský sprinter Usain Bolt, který vyhrál běh na 100 metrů. V sobotu se v Londýně představí tři další čeští atleti - oštěpařka Barbora Špotáková, čtvrtkař Pavel Maslák a mílař Jakub Holuša. Kvůli dešti musela být na sobotu odložena i soutěž tyčkařů.

ČTK, Vojtěch Bureš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme