V Sýrii sestřelili ruský vojenský vrtulník s pěti lidmi na palubě. Všichni zahynuli

V syrské provincii Idlib byl v pondělí sestřelen transportní vrtulník ruské armády. Podle sdělení Kremlu na palubě zahynulo všech pět lidí. Syrská organizace pro lidská práva (SOHR) uvedla, že tělo pilota bylo z trosek vyproštěno.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ruský sestřelený vrtulník

Ruský sestřelený vrtulník | Zdroj: Reuters

Podle ruské agentury Interfax byli na palubě tři členové posádky a dva vojáci. Ministerstvo obrany oznámilo, že vrtulník Mi-8 byl sestřelen, když se účastnil humanitární operace v Aleppu a vracel se na základnu ruské armády v Sýrii.

Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov vzápětí potvrdil, že všech pět osob z vrtulníku zahynulo. "Zemřeli jako hrdinové, protože se snažili držet vrtulník v takové trase, aby minimalizovali počet obětí na zemi," řekl Peskov.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rusko oznámilo ztrátu vojenského vrtulníku v Sýrii. Stroj sestřelili neznámí útočníci v provincii Idlib.

Rusko po pondělním incidentu ztratilo v bojích v Sýrii 18 lidí. Pro ruskou armádu tak jde o vůbec nejtragičtější ztrátu v jednom dni.

Syrská organizace pro lidská práva sleduje situaci v Sýrii z Británie. Tvrdí, že v Sýrii má síť informátorů. Rusko do bojů v Sýrii vstoupilo na straně tamní vlády loni na podzim.

'Zabijeme vás ve vašich domovech.' Islámský stát vyhlásil svatou válku Rusku

Číst článek

Letos část svého letectva stáhlo, ale ruská letadla a vrtulníky se operací stále účastní. Minulý týden Rusko oznámilo, že spolu se syrskou armádou zahájí humanitární operaci v Aleppu.

V části města ovládané povstalci se ocitlo v obklíčení a bez zásobování na 200 000 lidí.

Peskov v pondělí řekl, že Rusko bude v boji proti mezinárodnímu terorismu dále bojovat na všech frontách bez ohledu na hrozby ze strany Islámského státu. Tato teroristická organizace v neděli také vyzvala své členy k útokům v Rusku.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme