Letadlo společnosti Emirates havarovalo při přistání v Dubaji. Cestující i posádka jsou v pořádku

Letadlo společnosti Emirates havarovalo ve středu při přistání na mezinárodním letišti v Dubaji. Boeing začal následně hořet, na palubě bylo v tu chvíli 300 lidí. Všichni pasažéři i členové posádky byli podle dubajských úřadů v pořádku evakuováni.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letadlo společnosti Emirates havarovalo při přistání v Dubaji

Letadlo společnosti Emirates havarovalo při přistání v Dubaji | Zdroj: ČTK

Záběry umístěné na sociálních sítích ukazovaly hořící letadlo bez podvozku, ze kterého se valil hustý černý dým. Na místo přijely tři hasicí vozy a požárníci dostali do 20 minut oheň pod kontrolu.

Dubajské letiště zastavilo do odvolání všechny odlety. Řízení letového provozu odklání lety na nedaleké letiště Šardžá.

Do Dubaje by z pražského letiště Václava Havla měla ještě dnes odletět tři letadla. První od společnosti Flydubai ve 13.50, další pak od Qantas Airways a Emirates v 15.55. Žádné zrušení zatím plánováno není.

„Ani jedna z leteckých společností zatím své lety nezrušila. První let by měl odstartovat během několika minut," řekla kolem druhé hodiny odpoledne Zpravodajskému webu Českého rozhlasu mluvčí letiště Marika Janoušková. Upozornila ale, že v Dubaji může být let odkloněn na jiné nejbližší letiště.

Boeing 777 společnosti Emirates, který byl podle monitorovacího serveru Flightradar 13 let starý, letěl z indického Tiruvanantapuramu. Na palubě bylo 282 pasažérů a 18 členů posádky.

Svědci nehody popsali, že stroj při přistání nevysunul podvozek, poté se z něj začalo kouřit a nakonec se objevily plameny. Příčina havárie zatím není známa. Společnost Emirates označila havárii za nehodu.

Agentura Bloomberg připomněla, že společnost Emirates provozuje vůbec nejvíce mezinárodních letů. Podle rozsahu škod jde podle ní o jednu z největších nehod této společnosti.

Letadlo společnosti Emirates havarovalo při přistání v Dubaji | Foto: ČTK/AP

ČRo, Anna Jadrná Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme