Židovští extremisté plivají na křesťanské mnichy a jeptišky

V Jeruzalémě dramaticky přibývá incidentů, kdy židovští extremisté na ulicích plivají na křesťanské představitele ve městě. V obsáhlém článku na to upozorňuje izraelský deník The Jerusalem Post. Ultraortodoxní židé a radikální sionisté tak prý vyjadřují pohrdání nad mnichy a řádovými sestrami různých církví.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na ulici ve čtvrti Mea Šearim

Na ulici ve čtvrti Mea Šearim | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Přední izraelský deník cituje hned několik kněží od příslušníků arménské církve až po americké katolíky. Ti všichni mluví o desítkách incidentů, kdy na ně na ulicích plivali židovští radikálové. První takové případy se objevily už před dvaceti lety. V poslední době jsou prý ale na denním pořádku.

Problém považují za vážný i někteří židovští představitelé. Rabín David Rosen, který prosazuje mezináboženský dialog, tvrdí, že agresivita Židů je "součástí života" v Jeruzalémě.

Vrchní izraelský rabín Jona Mecger kvůli tomu dokonce obeslal židovské duchovní ve Starém Městě. Napadání křesťanů ostře kritizuje a nabádá ke zjednání nápravy.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme