Izrael vyzkoušel nový bezpilotní letoun

Izraelská zbrojovka Elbit úspěšně vyzkoušela bezpilotní letadlo. To může podnikat až tisíce kilometrů dlouhé mise. Mimo jiné tak prý může doletět až do vzdušného prostoru Íránu, kterému židovský stát hrozí vojenským útokem kvůli jeho jadernému programu. Napsal to deník Jerusalem Post.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

bezpilotní průzkumný letoun

bezpilotní průzkumný letoun | Foto: US Army

Nové letadlo Hermes 900 může bez přestávky ve vzduchu operovat i 36 hodin, a to i ve výškách kolem deseti kilometrů. Unese náklad až 300 kilogramů. Má tichý pohon, a proto se podle výrobce hodí k průzkumným letům nad hustě obydlenými oblastmi.

Izraelská bezpilotní letadla patří podle odborníků k nejlepším na světě a řada zemí je také nakupuje. Samotný židovský stát tyto stroje používá k průzkumu nad nepřátelským územím a také k útokům na palestinské vůdce a ozbrojence.

Marika Táborská, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme