Izraelci prý předního teroristu z Hamásu zavraždili jedem

Příčinou smrti předního palestinského teroristy Mahmúda Mabhúha byl infarkt způsobený jedem. Píše to tel-avivský zpravodaj britského listu Sunday Times. Předního velitele palestinského hnutí Hamás prý zavraždilo izraelské komando, které ho v půlce ledna sledovalo ze Sýrie do arabského emirátu. Atentátníci při cestě do Dubaje použili pasy zatím nejmenované evropské země.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ozbrojení Palestinci

Ozbrojení Palestinci | Foto: Břetislav Tureček | Zdroj: Český rozhlas

Mabhúha našel mrtvého personál luxusního dubajského hotelu Bustám Rotana. Na dveřích pokoje byla cedulka "prosím nerušit". Lékaři konstatovali přirozenou smrt. Až po analýze vzorků v Paříži vyšlo najevo, že zástavu srdce způsobil jed vstříknutý do těla.

Zpráva Sunday Times je v rozporu s tím, co uvedla dubajská policie a příbuzní zavražděného - tedy že byl udušen polštářem, anebo zabit elektrickým proudem.

Mabhúh byl dříve zodpovědný za řadu krvavých útoků na Izraelce. Podle deníku Ha'arec byl ale zlikvidován spíš kvůli svému novému angažmá nákupčího íránských zbraní pro palestinské radikály. Podle Sunday Times vražedné komando ofotilo všechny dokumenty, které měl činitel Hamásu ve svém kufříku.

Břetislav Tureček, Lukáš Vincourek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme