Izraelského premiéra budou na summitu s Palestinci bojkotovat vlastní diplomaté

Izraelský premiér Benjamin Netanjahu musí příští týden při zahájení mírových rozhovorů s Palestinci počítat s další překážkou. Jeho cestu na průlomový summit ve Spojených státech budou totiž bojkotovat pracovníci izraelské ambasády ve Washingtonu. Nařídili jim to odboráři na izraelském ministerstvu zahraničí. Pracovníci diplomacie si tak chtějí vynutit platy srovnatelné se zaměstnanci tajných služeb.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

JOSEPH BIDEN, BENJAMIN NETANJAHU

JOSEPH BIDEN, BENJAMIN NETANJAHU | Zdroj: ČTK

Netanjahua má ve Washingtonu čekat americký prezident Obama, palestinský vůdce Abbás, jordánský král Abdalláh II. i prezident Egypta Mubárak. Naprosto ho zato budou bojkotovat zaměstnanci izraelské ambasády. Svého premiéra nepřijdou vyzvednout na letiště, nebudou mu zařizovat hotel, dopravu ani tiskové konference.

Netanjahu už na bojkot ze strany svých vlastních diplomatů narazil při nedávné cestě do Athén. Tentokrát ale vnitroizraelské třetice o výši platů mají zasáhnout obnovení mírového procesu, na které se čeká skoro dva roky.

V Řecku nakonec stávkující nahradili agenti tajné služby Mosad. V Americe možná pomůže skutečnost, že velkou část summitu zařizuje Bílý dům.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme