Při demonstracích proti pálení koránu zemřeli dva Afghánci

Navzdory výzvám amerického prezidenta Baracka Obamy k náboženské toleranci vášně neutichají. Před Bílým domem včera skupinka konzervativních křesťanů upozorňovala na údajnou násilnou podstatu islámu. Stránky koránu, které podle nich vyzývají k nenávisti vůči jinému vyznání, pak jeden z aktivistů z knihy vytrhl. V protestech proti pálení koránu pak dnes pokračovali Afghánci.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Afghánci protestují proti pálení koránu

Afghánci protestují proti pálení koránu | Zdroj: ČTK

Už třetí den Afghánci skandovali v ulicích hlesla jako „smrt Americe“ a „smrt křesťanům“. V provincii Logar pak při střetech demonstrantů s afghánskými bezpečnostními silami zemřeli dva lidé.

Protesty se konají navzdory tomu, že kontroverzní pastor floridské církve Terry Jones nakonec upustil od svého plánu spálit korán. Právě to by podle newyorského imáma Feisala Abdula Raufa pro muslimy znamenalo katastrofu a posílilo islámské extremisty.

V rozhovoru pro americkou televizi ABC pak imám uvedl, že špatným poselstvím by byl i ústupek v případě plánované newyorské mešity a její přeložení dál od dějiště teroristických útoků v roce 2001.

Lubica Bergmanová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme