Al-Džazíra byla při fotbalovém MS terčem elektronické sabotáže

Letní fotbalové mistrovství světa má dramatické dozvuky v arabských zemích. V desítkách států měla práva pro vysílání šampionátu katarská televize al-Džazíra. V rozhodujících okamžicích ale vypadával signál a milióny fotbalových fanoušků běsnily vzteky. Reputace al-Džazíry výrazně utrpěla. Teď vyšlo najevo, že její signál někdo záměrně rušil z jordánského území.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nizozemští fanoušci slaví v Eindhovenu postup své reprezentace do semifinále MS

Nizozemští fanoušci slaví v Eindhovenu postup své reprezentace do semifinále MS | Foto: Pavel Novák | Zdroj: Český rozhlas

Byla to důmyslná záškodnická akce. Dokonce divákům při finále šampionátu v Jižní Africe vypadával obraz. Do frankofonních zemí proudila anglická verze, místo angličtiny zase museli předplatitelé al-Džazíry poslouchat arabštinu. V několika zemích dokonce tento chaos vyprovokoval diváky u velkoplošných obrazovek k násilnostem.

Britský deník Guardian nyní odhalil, že všechno způsobily výkonné rušičky na jordánském území. Potvrdila to i samotná al-Džazíra. Zřejmě jde o pomstu za to, že se televizní společnost s Ammánem nedohodla na podmínkách vysílání pro Jordánsko. Vláda v Ammánu ale popírá, že by s útokem na fotbalové vysílání měla něco společného.

Břetislav Tureček, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme