Pákistán se po teroristickém útoku obává dalšího krveprolití

V největším pákistánském městě Karáčí panuje napjatá atmosféra. Dnes tam totiž pohřbí Imrana Farúka, zakladatele jedné ze stran dnešní vládní koalice. Pákistánské úřady se obávají krveprolití i během dnešního smutečního obřadu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neštěstí v Pákistánu.jpg

Neštěstí v Pákistánu.jpg

Vlivného pákistánského politika ubodal vrah před jeho exilovým sídlem v Londýně. Farúkovy ostatky odtud převážejí do Karáčí, které je přímo proslulé politickými vraždami.

Pákistán se přitom teprve vzpamatovává z vražedného pátku. Na severozápadě neklidné země, stovky kilometrů od jihopákistánské metropole Karáčí, zabil sebevražedný útočník v mešitě přes padesát lidí a další stovku zranil.

Nebylo to zdaleka poprvé, kdy si vrah za terč atentátu zákeřně vybral věřící, kteří přišli do svatostánku ve velkém počtu během hlavního dne muslimského týdne.

Krvavá lázeň mohla být podle znalců prostředí pomstou za armádní akce v oblasti kolem Péšávaru, namířené proti ozbrojencům, kteří sympatizují s hnutím Taliban.

Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme