Rebelové zabili na severozápadě Pákistánu 40 lidí

Dva sebevražední atentátníci zaútočili na vládní úřad v severozápadním Pákistánu. Zahynulo nejméně 40 lidí. Počet obětí ale asi není konečný. Silné exploze totiž úplně rozmetaly budovu a v troskách ještě mohou být další těla. O nejnovějším incidentu v neklidném afghánsko-pákistánském pohraničí informovala místní televize Geo TV.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rebelové zabili na severozápadě Pákistánu 40 lidí

Rebelové zabili na severozápadě Pákistánu 40 lidí | Foto: AFP

Útočníci s bombami na těle se postupně odpálili v úřadu vládního zmocněnce pro kmenové území Móhmand. V budově zrovna probíhala schůzka pákistánských úředníků s paštúnskou kmenovou milicí, která v kraji bojuje proti povstalcům z Talibanu. Při podobném útoku proti kmenovým stařešinům pracujícím pro vládu zahynulo v červenci přes 100 lidí.

Tálibán bojuje proti vládním vojskům a páchá i teroristické útoky v dalších částech Pákistánu. Část obyvatel pohraničí rebely podporuje. Jiní ale považují islámské bojovníky za hrozbu pro kmenovou společnost a bojují proti nim.

Martina Hanáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme